Τρας: Μέχρι £2.500 τον χρόνο οι λογαριασμοί ενέργειας στα σπίτια

14:32 8/9/2022 - Πηγή: Reporter

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, ανακοίνωσε το γενικό πλαίσιο των μέτρων που θα υιοθετήσει η κυβέρνησή της για να προστατεύσει τους πολίτες από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και τον πληθωρισμό, τον προσεχή χειμώνα.

Σύμφωνα με την Τρας, η κυβέρνησή της θα εισαγάγει εγγύηση τιμής ενέργειας για τα επόμενα δύο χρόνια, περιορίζοντας τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών ως ένα συγκεκριμένο

ποσό.

Όπως είπε, από την 1η Οκτωβρίου τα βρετανικά νοικοκυριά δεν θα πληρώνουν πάνω από £2.500 ετησίως στους λογαριασμούς ενέργειας τους τα επόμενα δύο χρόνια. Εκτίμησε πως αυτό συνεπάγεται με κέρδος 1.000 λίρες το χρόνο για κάθε νοικοκυριό.

Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι οι επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστηριχθούν επίσης για το ενεργειακό κόστος, λέγοντας ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης θα διαρκέσει αρχικά έξι μήνες. Το υπουργείο Οικονομικών θα καθορίσει το κόστος του προγράμματος ενεργειακής στήριξης.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι προτεινόμενες εγγυήσεις για τις τιμές της ενέργειας θα μειώσουν τον πληθωρισμό κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

ΤΡΑΣΕνέργειαΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙπλαφόνόριο
Keywords
Τυχαία Θέματα