Το big deal και οι 1.500 μονάδες, το μεγάλο μυστικό της Mytilineos, τα βάσανα του ΚΜ, η ομάδα κρούσης του ΜΜ, η ατομική πτώχευση του Καματάκη και το μπουγέλο, η ΓΕΒΚΑ, ο Κρεμύδας και ο Στάλιν και οι 3 θυγατέρες εφοπλιστών που χώρισαν

00:01 8/5/2024 - Πηγή: Mononews
Χρηματιστήριο: Με ορμή για πάνω από 1.500 μονάδες και το Big deal που έρχεται

Αγαπητοί αναγνώστες, Χρόνια Πολλά σε όλους. Επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές του Πάσχα και με το Χρηματιστήριο να βάζει στόχο για ακόμη ψηλότερα.

Στην τελευταία συνεδρίαση έκλεισε στις 1.452 μονάδες, με άνοδο 0,26%, αλλά και με το πρώτο τετράμηνο του έτους να κλείνει με κέρδη πάνω από 12%.

Το στοίχημα είναι να πιάσει γρήγορα

τις 1.500 μονάδες και να κινηθεί ακόμη υψηλότερα, με ένα ράλι που σας είχε προϊδεάσει ο wiseman ότι θα γίνει εντός του Μαΐου.

Και η αλήθεια είναι αγαπητοί αναγνώστες ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κατοχύρωση νέων ιστορικών υψηλών. Οι ελπίδες εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή, παρά την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, είναι περισσότερες από ποτέ.

Οι διεθνείς αγορές δείχνουν αισιόδοξες για μείωση των επιτοκίων από τη FED, αλλά και από την ΕΚΤ, ενώ στην εγχώρια αγορά έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για ένα καλό 20ήμερο εντός του μήνα.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Εθνικής και της Πειραιώς επιβεβαίωσαν την καλή περίοδο που διάγει ο τραπεζικός κλάδος ενώ περιμένουμε τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο της Eurobank και της Alpha Bank, τα οποία θα δείχνουν επίσης ισχυρή κερδοφορία. Και όλες οι τράπεζες αναμένουν στις αρχές Ιουνίου την απόφαση του SSM για το ύψος του μερίσματος που θα διανείμουν.

Να σας θυμίσω μόνο ότι η Εθνική παρουσίασε αύξηση των οργανικών κερδών μετά από φόρους σε επίπεδο ομίλου κατά +45%, στα 320 εκατ. ενώ η Πειραιώς έφτασε τα 279 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 37% σε ετήσια βάση,  το καθαρό αποτέλεσμα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Όσο για τα κέρδη 4μήνου στο ταμπλό, να σας θυμίσω ότι ξεχώρισε ο Σαράντης με κέρδη 42%, ο Τιτάνας με περίπου 39%, η ΓΕΚ με 27,5%, η Eurobank με κέρδη 25%, η Εθνική με 20,2%.

Και μαζί με όλα αυτά αναμένουμε σύντομα και το μεγάλο deal για την ΤΕΝΕΡΓ με τα αραβικά κεφάλαια της Masdar…

Mytilineos: Μεταξύ 10 και 15 δισ. ευρώ;

Αγαπητοί αναγνώστες, μια μετοχή που πρέπει να προσέξουμε μέσα στο 2024, είναι της Mytilineos.

Η εταιρεία επιδιώκει να εισαχθεί στον περίφημο δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12 μηνών.

Ήδη έχουν προσληφθεί 2 κορυφαίες αμερικάνικες τράπεζες προκειμένου να ετοιμάσουν τον φάκελο της εισηγμένης.

Προσέξτε όμως.

Σήμερα η Mytilineos εχει κεφαλαιοποίηση περίπου 5,4 δισ. Ευρώ.

Άρα εάν, θεωρητικά, σήμερα, επρόκειτο να εισαχθεί στο FTSE 100 θα ήταν στην κατάταξη στο νούμερο 85-86.

Όμως η εισηγμένη έχει με τα τωρινά δεδομένα, δυο τεράστια πλεονεκτήματα, που αυτομάτως της «ανεβάζουν» την κεφαλαιοποίηση σε αρκετά υψηλοτέρα επίπεδα.

Η Mytilineos είχε το 2023 καθαρά κέρδη 623 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή στην κατάταξη του FTSE100 θα ήταν  στο νούμερο 40-41 του δείκτη.

Στα ίδια επίπεδα με την COCA COLA HSB AG που έχει κεφαλαιοποίηση 10,9 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα στα adj. Ebitda για το 2023 η Mytilineos κατέγραψε 1,014 δισ. ευρώ.

Προσέξτε όμως.

Η Intecontinental Hotel Group με adj. Ebitda για το 2023, 1,018 δισ. ευρώ έχει ήδη κεφαλαιοποίηση 15,211 δισ. ευρώ, στον δείκτη FTSE100.

Ενώ όπως σας αναφέραμε η Mytilineos αυτή την ώρα έχει αξία στο ελληνικό χρηματιστήριο 5,4 δισ. ευρώ.

Αγαπητοί αναγνώστες.

Είναι δεδομένο ότι η εισηγμένη με δεδομένο ότι επίκειται η ένταξη της στον δείκτη FTSE100 στο Λονδίνο, η κατακόρυφη άνοδος της αξίας της είναι μόνο θέμα χρόνου.

Αρκεί να υπάρχει υπομονή και επιμονή.

Γιατί όπως σας έχουμε πει το χρηματιστήριο είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας των 100 μέτρων.

Καματάκης πατήρ και γιος: Τα 37 εκατ. ευρώ, η ζωάρα, η ατομική πτώχευση και το μπουγέλο

Φαντάζομαι, άπαντες θυμάστε αυτόν τον γίγα της επιχειρηματικότητας, τον Γιάννη Καματάκη της MLS, ο ποιος υποσχόταν προ ετών ότι θα δημιουργούσε την «Apple» της Ελλάδας.

Η εταιρεία του κατέρρευσε υπό το βάρος των μεγάλων χρεών και φυσικά σταμάτησε η διαπραγμάτευση της μετοχής.

Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά.

Ε, ήλθε η ώρα να σας πληροφορήσω, ότι ο Γιάννης Καματάκης, πιστός στην οικογενειακή παράδοση, προ ημερών, κήρυξε ατομική πτώχευση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σας θυμίζω ότι και ο πατήρ Καματάκης προ πολλών ετών ειχε κηρύξει πτώχευση.

Για την ακρίβεια η ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΤΕ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, χρωστάει στην εφορία 16,6 εκατ. ευρώ και 9,9 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ.

Και ο γιος λοιπόν «πιστόλιασε» εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες και ιδιώτες.

Ο Γιάννης Καματάκης οφείλει περίπου 6-7 εκατ. ευρώ στην εφορία, 700.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ, 1,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και 1,750 εκατ. ευρώ σε γνωστό εφοπλιστή.

Δηλαδή η οικογένεια Καματάκη (πατήρ και υιός) χρωστάει συνολικά σε δημόσιο και ιδιώτες, 37,1 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε για τεράστιο πιστόλι. Big time!!!!

Βέβαια, ο Γιάννης Καματάκης, προ ετών, φρόντισε να μεταβιβάσει τα ακίνητα που είχε στην οικογένειά του και για την ακρίβεια στη μητέρα του, σε άλλα συγγενικά του πρόσωπα κ.λπ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο γίγας Καματάκης, with other people’s money, ζει ζωάρα στην συμπρωτεύουσα.

Όπως μου λένε πηγές που τον ξέρουν καλά, σχεδόν κάθε βράδυ είναι έξω ξοδεύοντας, αλόγιστα, πολλά λεφτά.

Είπαμε  όμως, with other people’s money.

Και για να σας φρεσκάρω την μνήμη τον Ιούλιο του 2021, όπως είχε αποκαλύψει το mononews.gr,  τον είχε μπουγελώσει, γνωστός εφοπλιστής, επειδή του χρωστούσε χρήματα.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη Χαλκιδική.

ΓΕΒΚΑ: Ο Στάλιν, ο Κρεμύδας και τα θηριώδη bonus

Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΓΕΒΚΑ.

Όπως σας έχω ενημερώσει, θα κριθεί κατά πόσο η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, εχει υψηλό το αίσθημα της εταιρικής διακυβέρνησης ή οι μέτοχοι εξακολουθούν να έχουν τη σταλινική νοοτροπία της δεκαετίας του 1950.

Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, η οικογένεια Κρεμύδα (πατέρας Γιώργος και οι δυο γιοι του, Παναγιώτης και Κωνσταντίνος) που κατέχουν περίπου το 47% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, έχουν εισηγηθεί στη Γενική συνέλευση να λάβουν bonus για τους εαυτούς τους 800.000 ευρώ.

Bonus, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε σημαντική μείωση κερδών το 2023.

Πρόκειται για μια αυθαίρετη απόφαση η οποία προφανώς δεν βρίσκει σύμφωνους τους μικρομετόχους.

Για να έχετε πλήρη εικόνα των μεγεθών της εταιρείας, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν το 2023 κατά 8,6% σε σχέση με το 2022. Έφθασαν δηλαδή τα 3,557 εκατ. ευρώ από 3,891 εκατ. ευρώ το 2022.

Δηλαδή προσέξτε.

Ενώ τα κέρδη υποχώρησαν σε μια εξαιρετική χρονιά για την Ελλάδα (αύξηση ΑΕΠ 2%), ενδεικτικό προφανώς της όχι και τόσο σοβαρής διοίκησης, εν τούτους ο πατέρας Κρεμύδας και τα παιδιά Κρεμύδα, εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχική τους θέση στην μετοχική σύνθεση, δίνουν bonus στους εαυτούς τους 800.000 ευρώ.

Επίσης μια πολύ σημαντική παράμετρος, η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί, είναι ότι η μετοχή από τις αρχές του 2024 έως και σήμερα έχει σημειώσει αρνητική απόδοση 7,73%.

Πρακτικά δηλαδή η αγορά «καταψηφίζει» τις πρακτικές της οικογένειας.

Όμως ο κ. Κρεμύδας και οι γιοι του θα πρέπει να εξηγήσουν στη Γενική Συνέλευση πού ακριβώς «είναι η διαφάνεια προς το επενδυτικό κοινό και σε ποιο σημείο ακριβώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα των μετόχων της Εταιρίας και όλων όσων συνδέονται με αυτή με την μονομερή πρόταση να δώσουν bonus στους εαυτούς τους».

Σήμερα, λοιπόν θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο η οικογένεια Κρεμύδα, αποφασίζει μονομερώς ή θα κυριαρχήσει η σοβαρή εταιρική διακυβέρνηση στην εισηγμένη.

Και φυσικά θα ήταν πολύ καλό να εξηγήσουν στα media, το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης, εάν τελικά εγκριθεί από την ΓΣ, που ξεκάθαρα ευνοεί την οικογενειοκρατία εντός της εισηγμένης.

Ο πλούσιος γόνος και η ηθοποιός στην εκκλησία με τρεις μετοχές παρακειμένου…

Χριστός Ανέστη και να είμαστε όλοι καλά έχοντας τη Θεία Φώτιση. Όπως έμαθα την Κυριακή του Πάσχα, αυτή τη φώτιση την είχε και γνωστή, πανέμορφη στα πολύ νιάτα της, ηθοποιός που κατάφερε να οδηγήσει τον καλό της στα σκαλιά της εκκλησίας μετά από 4 χρόνια συμβίωσης.

Ο καλός της δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί και της το είχε ξεκόψει. Έλα όμως που προέρχεται από πολύ πλούσια οικογένεια ο καλός της και η ηθοποιός που διανύει πλέον τα δεύτερα «–άντα», δεν ήθελε να αφήσει τέτοια περιουσία χωρίς να μπει στο ψητό.

Πώς κατάφερε λοιπόν να τον οδηγήσει την εκκλησία παρόλο που ο καλός της είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ξαναπαντρεύεται;

Όπως μου μετέφερε γνωστός δικηγόρος της Αθήνας που γνωρίζει χρόνια την ηθοποιό: «Το κατάφερε μία χαρά χρησιμοποιώντας διαρκώς τρεις μετοχές παρακειμένου…»

«Δηλαδή;» τον ρώτησα ο αδαής wiseman.

«Δηλαδή για να σου εξηγήσω, η φίλη μου διαρκώς  κλαψουρίζοντας, νιαουρίζοντας και… γονατίζοντας τον οδήγησε στην εκκλησία. Απλό είναι δεν βρίσκεις;»

Ακούγεται απλό αλλά δεν μπορεί η κάθε γυναίκα να το εφαρμόσει.

Λεπτομέρεια με σημασία: ο γαμπρός, εκτός από γόνος πλούσιας οικογένειας, ασχολείται και με το δημόσιο καλό, με ηγετικές φιλοδοξίες μάλιστα…

Καλώδιο ΚρήτηςΚύπρου – Ισραήλ σε κρίσιμο σταυροδρόμι…

Το mononews.gr και ο wiseman παρακολουθούν εδώ και πολλούς μήνες και σας ενημερώνουν διεξοδικά και αποκλειστικά πολλές φορές για την ηλεκτρική διασύνδεση ΚρήτηςΚύπρου – Ισραήλ που πλέον βρίσκεται «επί ξυρού ακμής».

Σας πληροφορώ, λοιπόν, πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος να έχουμε παύση εργασιών από την 1η Ιουνίου.

Η γαλλική Nexans, που κατασκευάζει το καλώδιο ζητά επιτακτικά να ληφθούν τάχιστα οι κρίσιμες αποφάσεις από τις Ρυθμιστικές Αρχές της Ελλάδας (ΡΑΑΕΥ, ήτοι Θανάσης Δαγούμας αλλά και ΑΔΜΗΕ ήτοι Μάνος Μανουσάκης) και της Κύπρου.

Το πρόβλημα είναι πραγματικό και αυτός είναι ο λόγος που ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης κάλεσε την ΡΑΑΕΥ μεγαλοβδομαδιάτικα για να ζητήσει εξηγήσεις αλλά και να υπενθυμίσει ότι πρόκειται για έργο υπερεθνικό και γεωπολιτικό, οπότε η αποτυχία δεν είναι αποδεκτή.

Ο κος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ έχει ξεκαθαρίσει προς τους Ρυθμιστές, ποιες είναι οι ρυθμιστικές αποφάσεις που απαιτούνται να ληφθούν προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει το έργο.

Οι αποφάσεις είναι τρεις: Η πρώτη αφορά τη μεθοδολογία του εσόδου, η δεύτερη τον καθορισμό του ίδιου του εσόδου και η τρίτη είναι η απόφαση για τις μοναδιαίες χρεώσεις, ούτως ώστε να υπάρχει ροή εσόδου προς τον Διαχειριστή, για να μπορέσει να συνεχίσει να αποπληρώνει τη Nexans.

Η Κομισιόν και προσωπικά η κα Φον Ντερ Λάιεν, όχι μόνον έχουν εγκρίνει την έκδοση των αποφάσεων, αλλά με επιστολές, έχουν συνδέσει την έκδοση αυτών των αποφάσεων με τη συνέχιση του έργου.

Άρα, οι Ρυθμιστές για να συνεχιστεί το έργο πρέπει να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο Θανάσης Δαγούμας της ΡΑΑΕΥ διαπραγματεύεται με τη Nexans προκειμένου η ημερομηνία για το suspension να μην είναι η 1η Ιουνίου, αλλά λίγο αργότερα. Σίγουρα όμως και ο κος Δαγούμας προσπαθεί φιλότιμα για την επιτυχία του έργου.

Ποιος είναι αυτός που δεν προσπαθεί φιλότιμα; Μα όπως σας έχουμε ξαναγράψει, οι «αδελφοί Κύπριοι» και η ΡΑΕΚ είναι που τα έχουν φορτώσει στον κόκορα.

Κύριος οίδε το λόγο, αλλά ο Κύριος ας τους φωτίσει μέρες που είναι…

Ο Ράμα στην Αθήνα εκτός απροόπτου…

Ένα εξαιρετικά σοβαρό και πολύ ευαίσθητο ζήτημα, καλείται να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι την Κυριακή. Ο λόγος για την άτυπη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα και την ομιλία του την Κυριακή 12 Μαίου στις 10.30 σε ομοεθνείς του που ζουν στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη και ομιλία του Ράμα σε χιλιάδες Αλβανούς που διαμένουν στη χώρα μας ήταν γνωστή εδώ και μερικές εβδομάδες, έγιναν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις προκειμένου να αναβληθεί μετά τις ευρωεκλογές, όμως, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δεν πείστηκε και θα έρθει κανονικά.

Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε σε μήνυμά του με εικόνες της Ακρόπολης και τον αλβανικό αετό να πετά από πάνω.

Παρ’ ότι οι εκλογές στην Αλβανία είναι σε περίπου ένα χρόνο, ο Ράμα φαίνεται ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τη συγκυρία για να βάλει νέες φωτιές στις διπλωματικές σχέσεις, και να δημιουργήσει «αντίβαρο» στην υποψηφιότητα Μπελέρη με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Κι ενδεχομένως να επηρεάσει την ψήφο των Αλβανών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα κι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση ξεκινά από το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση Ράμα, στη συνέχεια προσπάθησε να τον μεταπείσει (και μέσω… Βρυξελλών) να μη μιλήσει.

Αρχικά ήταν να μιλήσει στο Γαλάτσι, ο δήμαρχος ανακάλεσε την άδεια που είχε δοθεί ενώ από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης ζητήθηκε τόσο το ΣΕΦ όσο και η… πλατεία Συντάγματος.

Η επιλογή της Κυριακής για την ανεπίσημη επίσκεψη Ράμα συνδέεται και με το γεγονός ότι κλείνει ένας χρόνος από την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη και θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Αθήνα μέσω της αλβανικής κοινότητας των μεταναστών στην Αθήνα που ενδεχομένως να θελήσει να «βαφτίσει» αλβανική μειονότητα και να την αντιπαραβάλλει με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Αν τα επόμενα 24ωρα δεν αλλάξουν τα σχέδια Ράμα, τότε την Κυριακή ο Ράμα θα μιλήσει στην Αθήνα χωρίς, προς το παρόν, η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει απαγόρευση της συγκέντρωσης, κάτι που θα άναβε ακόμη περισσότερο τα αίματα.

…και οι φόβοι του Μαξίμου

Να σας ενημερώσω ότι στο Μαξίμου φοβούνται για δύο πράγματα: Ένα ουσιαστικό κι ένα πρακτικό.

Το πρώτο είναι αν ο Έντι Ράμα θα τραβήξει το σχοινί και θα χρησιμοποιήσει την ομιλία τους στην Αθήνα ως αντιπερισπασμό για την εκλογή Μπελέρη στο ευρωκοινοβούλιο, που θεωρείται σίγουρη, και θα δημιουργήσει πρόβλημα στα Τίρανα καθώς θα πάρει ευρωπαϊκή διάσταση.

Είναι και το θέμα αυτό που δημιουργούσε ενδοιασμούς στον κ. Μητσοτάκη ως προς την υποψηφιότητα Μπελέρη.

Το πρακτικό ζήτημα είναι αφενός η περιφρούρηση της κυριακάτικης συγκέντρωσης, όπου κι αν γίνει, υπό το φόβο επεισοδίων από ακραία στοιχεία.

Και αφετέρου πως θα διαχειριστεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση μια συγκέντρωση με χιλιάδες ανθρώπους να κουνούν αλβανικές σημαίες, την ώρα που επί χρόνια τα Τίρανα κατηγορούνται για ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών και για προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας τους.

Βεβαίως και τι θα πει ο κ. Ράμα στους συγκεντρωμένους, αν θα θέσει δηλαδή θέμα Μπελέρη και μειονοτήτων.

Και όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο θα ήταν βούτυρο στο ψωμί κομμάτων δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη, η Αθήνα δεν έχει αντιδράσει επίσημα αφού δεν υπάρχει επίσημο αίτημα Ράμα για την επίσκεψή του. Δεν θα γίνουν διμερείς συναντήσεις δηλαδή, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα ακόμη και αν θα γίνει η εκδήλωση.

Χαμηλές προσδοκίες με Ερντογάν

Επειδή τα… βάσανα για τον πρωθυπουργό δεν τελειώνουν, να σας πω ότι στο Μαξίμου από χθες κάνουν διαρκώς συσκέψεις και για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πρόκληση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει σε τζαμί (και να βανδαλίσει) τη Μονή της Χώρας, λίγες ημέρες πριν από το τετ α τετ των δύο πολιτικών, ουσιαστικά δημιουργεί συνθήκες χαμηλών προσδοκιών για την επίσκεψη.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο τραπέζι έπεσε ακόμη και αναβολή του ταξιδιού στην Άγκυρα, ωστόσο, αυτό θα γίνει κανονικά και οι συζητήσεις μεταξύ Ερντογάν – Μητσοτάκη απλά δεν θα αγγίξουν τα θέματα υψηλής πολιτικής.

Θα επαναβεβαιωθεί η πολιτική των «ήρεμων νερών», θα υπογραφούν κάποιες επιμέρους συμφωνίες π.χ. στον τουρισμό, όμως, δεν θα υπάρξουν κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Ούτε, μαθαίνω, θα έχουμε… κουστωδίες υπουργών και μια μεγάλη αποστολή στην Άγκυρα.

Συμπέρασμα; Μικρό καλάθι κρατάμε ακόμη κι αν ο Ερντογάν διαμηνύει ότι θέλει να αυξήσει τους φίλους του κι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί.

Σταθερά VS life style…

Από σήμερα στην κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα (Χίο, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, συνοικίες στην Αττική) και απ’ ότι μου λένε το βασικό σύνθημα που επελέγη είναι «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».

Οι συμβουλές του «γκουρού» Σταν Γκρίνμπεργκ είναι ότι αφενός πρέπει να γίνεται αντιπαραβολή της πολιτικής σταθερότητας που υπόσχεται η ΝΔ, με την αστάθεια και την αβεβαιότητα που μπορεί να φέρουν τα άλλα κόμματα.

Ο πρωθυπουργός έχει σηκώσει το γάντι της πολιτικής πόλωσης στις ευρωεκλογές λέγοντας ουσιαστικά στους πολίτες ότι με την ψήφο του θα αποφασίσουν εκτός από τους ευρωβουλευτές που θα πάνε στις Βρυξέλλες και τη σταθερότητα της χώρας για την επόμενη τριετία.

Και όπως μου λένε αυτό ακριβώς το δίλημμα θα θέσει και στη μάχη που θα γίνει στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση για την ακρίβεια.

Από την άλλη, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στην τακτική του «one man show», κάνοντας περιοδείες και δίνοντας συνεντεύξεις, χωρίς ουσιαστικό πολιτικό λόγο, αλλά ποντάροντας στην ασάφεια των θέσεων, στο life style, στο επικοινωνιακό του ταλέντο και στον λαϊκισμό τύπου «θα βρούμε ποιοι έφαγαν τα λεφτά».

Και φυσικά μη αφήνοντας την προσωπική ζωή του έξω από την προεκλογική εκστρατεία του, θέλοντας να προσελκύσει νέους, απολιτίκ, ανθρώπους που θέλουν αλλαγή από τον «ξύλινο» πολιτικό λόγο.

…Και τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Τώρα, αν με ρωτάτε τι λένε οι δημοσκοπήσεις, θα σας πω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν κι άλλες μετρήσεις για τα ποσοστά των κομμάτων, μετά την πασχαλινή εξόρμηση.

Όπως μου λένε, στο Μαξίμου θεωρούν δεδομένο ένα ποσοστό πάνω από 30% και υπό προϋποθέσεις ακόμη και πάνω από 33% που είχε πάρει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πατάει «φρένο» κινούμενος στα επίπεδα του 16%-17%, όσο δηλαδή στις εθνικές εκλογές του 2023, όπου και το ταβάνι που έχει βάλει ο κ. Κασσελάκης προκειμένου να σιγήσουν οι μουρμούρες στην Κουμουνδούρου.

Πάνω από αυτό το ποσοστό θα δώσει την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για νέο ξεκίνημα στον δρόμο προς την εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στα επίπεδα του 14%-15%, αλλά όπως μου λένε ότι μπορεί να πάει ψηλότερα διότι η συσπείρωση βρίσκεται λίγο πάνω από 64%, επομένως έχει ακόμη δεξαμενές ψηφοφόρων.

Φρέναρε για τα καλά και η Ελληνική Λύση η οποία κινείται μεν υψηλά, κοντά στο 8% με 9%, αλλά όχι σε διψήφια ποσοστά.

Σε αυτά τα επίπεδα και το ΚΚΕ, ενώ πάνω από το 3% φαίνεται να βρίσκονται Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη.

Μάχη δίνει η Νέα Αριστερά και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Βελόπουλου.

Ποιοι συμμετέχουν στην «ομάδα κρούσης» της κυβέρνησης

Θέλετε να σας πληροφορήσω ποιοι από το επιτελικό κράτος θα «τρέχουν» και δεν θα φτάνουν μέχρι τις 9 Ιουνίου;

Όχι μόνο οι 12 υπουργοί που έχουν χρεωθεί τις περιφέρειες της χώρας. Μιλάω για τους ανθρώπους του Προέδρου που αναλαμβάνουν τις ευρωεκλογές από σήμερα και για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

Επικεφαλής της «ομάδας κρούσης» του κ. Μητσοτάκη είναι ο στενός του συνεργάτης, Θανάσης Νέζης, ο οποίος οργανώνει τις περιοδείες. Μαζί του η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα και ο Γιάννης Σμυρλής.

Ο διευθυντής, Χάρης Χατζηχαραλάμπους, ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου τύπου, Χρήστος Ζωγράφος κι ο επίσης αναπληρωτής, δημοσιογράφος, Γιώργος Ευθυμίου, μαζί με τον επικοινωνιολόγο και υπεύθυνο για τα ψηφιακά μέσα, Έρικ Παρκς, ασχολούνται με την επικοινωνία.

Κομβικό ρόλο παίζει βεβαίως ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός.

Όλη αυτή η ομάδα, μαζί με τους 12 υπουργούς, έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό των περιοδειών και την οργάνωση των επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη, την χάραξη και υλοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής (μαζί με τον Σταν Γκρίνμπεργκ) αλλά και την προώθηση του μηνύματος για «σταθερότητα» που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

Ο πολιτικός αρχηγός που υπόσχεται 20 χιλιάδες ευρώ σε κάθε Έλληνα

Βγαίνεις από την Αθήνα και στα διόδια σε περιμένει μια ομάδα ατόμων που μοιράζει φυλλάδια.

Οργανωμένοι όλοι τους, με προεκλογικό υλικό, θα έλεγε κανείς, πλούσιο, ιλουστρασιόν διαφήμιση του κόμματος και του αρχηγού και… τέσσερα ψηφοδέλτια με τους 41 υποψήφιους.

Κι εκεί που περιμένεις να είναι κάποιο από τα μεγάλα κόμματα που έχουν και λεφτά να ξοδέψουν… πέφτεις πάνω στην «Ελλήνων Συνέλευσις» και στον Αρτέμη Σώρρα. Ναι τον Σώρρα που είχε πάει φυλακή για απόπειρα απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Θυμάστε, τότε που εμφάνιζε μετοχές ανύπαρκτης τράπεζας και ότι ήταν κάτοχος περιουσίας 600 δισ. ευρώ με τα οποία όλοι οι Έλληνες θα πλήρωναν τα χρέη τους.

Τότε που προέτρεπε τον κόσμο να μην πληρώνει τους φόρους γιατί με την περιουσία που έχει ο ίδιος θα διέγραφε κάθε χρέος.

Επανεμφανίστηκε, λοιπόν, ζητώντας την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου, κι αφού διαβάζεις ένα ακαταλαβίστικο και ασύντακτο κείμενο που βρίθει ασυναρτησιών, φτάνεις και στο πρόγραμμα του Σώρρα.

Υπόσχεται όταν γίνει κυβέρνηση η «Ελλήνων Συνέλευσις» ότι θα διαγράψει το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, θα καταργήσει όλους τους άδικους φόρους, θα καταργήσει τα μνημόνια, θα υπάρξει «αναγνώριση και ανάκτηση όλων των Ελλάνιων πνευματικών δικαιωμάτων και όλων των ιερών γαιοδετημένων χώρων (;) παγκοσμίως».

Εκεί, όμως, που το τερματίζει είναι όταν λέει ότι η πρωταρχική κίνηση της κυβέρνησης Σώρρα θα είναι η κατάθεση 20.000 ευρώ σε κάθε ελληνικό όνομα που φαίνεται στους εκλογικούς καταλόγους».

Αν θυμάμαι καλά οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των εθνικών εκλογών πέρυσι ήταν 9.813.595. Δηλαδή ο… πολιτικός αρχηγός Σώρρας υπόσχεται χοντρικά 196 δισ. Πάνω – κάτω το ΑΕΠ τη χώρας.

Καθόλου άσχημα για πολιτικό αρχηγό, δεν συμφωνείτε; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί που τους πιστεύουν. Γιατί όταν η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει στην κάλπη.

Το ερώτημα δεν είναι πού θα βρουν 200 δισ. Το ερώτημα είναι ποιος τους χρηματοδοτεί για να κάνουν καμπάνια, ποιος πλήρωσε το παράβολο των 20.000 ευρώ, ποιος στρατολογεί τους οπαδούς του…

Ο ιερός «σασμός» σφραγίστηκε το Πάσχα

Διαψεύστηκαν τελικά οι φήμες ότι οι βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα περάσουν δύσκολα στις Εκκλησίες λόγω των αντιδράσεων των ιερωμένων.

Όχι μόνο δεν… κουνήθηκε φύλλο, αλλά αντίθετα υπήρξε πλήρης αρμονία πολιτικών και παραγόντων της Εκκλησίας αλλά και φανατικών πιστών.

Μέχρι και ο ακραίος μητροπολίτης Κέρκυρας, που απειλούσε τις προηγούμενες ημέρες τον Στέφανο Κασσελάκη, τον υποδέχθηκε λέγοντάς του: «Χρόνια πολλά, καλό Πάσχα λεβέντη μου».

Η… κυβίστηση ιερωμένων και ακραίων πιστών έγινε μετά και την συμφιλίωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μέτωπο έκλεισε πριν από το Πάσχα κι επισφραγίστηκε σε όλες τις εκκλησίες της περιφέρειας όπου υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων συμμετείχαν στους επιτάφιους και στη λειτουργία της Ανάστασης χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διπλή η νίκη για την κυβέρνηση: Αφενός επήλθε ο «σασμός» με την Εκκλησία κι αφετέρου απομονώθηκαν οι «μπράβοι» της ακροδεξιάς και οι χριστέμποροι που τις προηγούμενες ημέρες ζητούσαν ακόμη και προπηλακισμό πολιτικών.

Και για να λέμε την αλήθεια, όλα τα μπράβο για τη συμφιλίωση με την Εκκλησία πρέπει να πάνε στους κ. Παπασταύρου και Πιερρακάκη, οι οποίοι έκαναν τις πρώτες κινήσεις για συμβιβασμό, στον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλαντζή, που ήταν στους πρωταγωνιστές των συζητήσεων για τον συμβιβασμό, στον Χάρη Καλούδη, στενό συνεργάτη του κ. Ιερώνυμου.

Στον Επιτάφιο ο Γιάννης Στουρνάρας

Στην αγαπημένη του Σύρο, με τη σύζυγό του, Λίνα, και καλούς φίλους, πέρασε τις γιορτές του Πάσχα ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο διοικητής της ΤτΕ, είναι γνωστό ότι με κάθε ευκαιρία πηγαίνει στο νησί και κάνει και… σπορ.

Εκτός από τις βόλτες και το κολύμπι ο Στουρνάρας ασχολείται και με το… ποδοσφαιράκι όπου και δίνει μάχες με φίλους του.

Το site CycladesLive τον πέτυχε πάντως τη Μεγάλη Παρασκευή να παρακολουθεί την περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως, όπου και η φωτογραφία.

Μια άσκηση που έδιωξε τα δεξαμενόπλοια από τον Λακωνικό Κόλπο

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Μαθαίνουμε ότι μια μεγάλη άσκηση που ξεκίνησε την Πρωτομαγιά και θα διαρκέσει μέχρι αύριο 9 Μαΐου, οδήγησε τον «σκιώδη» στόλο που χρησιμοποιεί τον Λακωνικό κόλπο, να… κρυφτεί.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωση δεξαμενοπλοίων που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, μακριά από την Καλαμάτα, προς το νότιο Αιγαίο.

Περιμένουν να ολοκληρωθεί η άσκηση του πολεμικού ναυτικού για να επιστρέψουν στα διεθνή ύδατα στον Λακωνικό Κόλπο.

Οι επιχειρήσεις μεταφόρτωσης του πετρελαίου γίνεται νόμιμα, όπως λένε ναυτιλιακές πηγές καθώς δεν πωλείται στην ΕΕ, όπου υπάρχουν οι κυρώσεις αλλά σε χώρες της Ασίας.

Τον Μάρτιο, μια ομάδα παρακολούθησης της Μαύρης Θάλασσας ισχυρίστηκε ότι συνολικά 94 δεξαμενόπλοια είχαν φέρει ρωσικό πετρέλαιο στα ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αψηφώντας την απαγόρευση.

Ο ιστότοπος Euromaidan επικαλείται το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Μαύρης Θάλασσας με έδρα την Ουκρανία και το BlackSea News ότι τα πλοία εισήγαγαν 82,9 εκατομμύρια βαρέλια από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας μεταξύ 5 Δεκεμβρίου και 29 Φεβρουαρίου.

Από αυτό, το 68% μεταφέρθηκε στον Λακωνικό Κόλπο για μεταφόρτωση.

Επέστρεψαν οι… συναλλαγματικές στην κτηματαγορά

Οι… λίγο μεγαλύτεροι θα θυμάστε τις συναλλαγματικές με τις οποίες γίνονταν πολλές συναλλαγές.

Θα θυμάστε ίσως ότι στην προηγούμενη έκρηξη της κτηματαγοράς, από το 2002 έως το 2019, υπήρχαν εταιρείες που έδιναν ακίνητα με… άτοκες δόσεις.

Φαίνεται ότι μπήκαμε ξανά σε έναν τέτοιο κύκλο… προσφορών όπου εταιρείες πώλησης ακινήτων διευκολύνουν τους υποψήφιους αγοραστές προκειμένου να αποφύγουν τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, εταιρεία που πουλάει ακίνητα έχει σχεδιάσει πρόγραμμα όπου ζητά το 50% της αξίας του ακινήτων ως προκαταβολή και το υπόλοιπο 50% σε 50 άτοκες, ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς τραπεζική μεσολάβηση, έξοδα φακέλου, προσημείωσης κ.λπ.

Το πρόγραμμα δηλαδή δίνει τη δυνατότητα σε όποιον έχει ένα σεβαστό ποσό για προκαταβολή να υπολογίσει στη συνέχεια τις δόσεις του για τους επόμενους 50 μήνες.

Αν π.χ. ένα ακίνητο κοστίζει 300.000 ευρώ, ο αγοραστής δίνει 150.000 ευρώ προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 50 άτοκες δόσεις, δηλαδή 3.000 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 4 χρόνια και δύο μήνες.

Προφανώς με μια συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του αγοραστή, κάτι σαν τις παλιές συναλλαγματικές, χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση, διαχειριστικά έξοδα, τόκους κ.λπ.

Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χάσουν πελάτες οι τράπεζες ή αν μπαίνουμε σε έναν καθοδικό κύκλο της αγοράς μετά από μια έντονη πενταετία.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι κατασκευαστικές αναζητούν πελάτες κάνοντάς τους διευκολύνσεις.

To γιοτ που προσέκρουσε νοικιάζεται από… 54 χιλ. την εβδομάδα

Να σας πάω και στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες οι οποίες γέμισαν από κόσμο αυτές τις ημέρες, όμως, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πρόσκρουση στο λιμάνι πολυτελούς θαλαμηγού τη Μεγάλη Παρασκευή.

Το πλοίο υπέστη αρκετές ζημιές καθώς λόγω της κακοκαιρίας ο καπετάνιος έχασε τον έλεγχο και οι άνεμοι το έριξαν στο λιμάνι.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι πρόκειται για το γιοτ «Why» το οποίο μισθώνεται για διακοπές.

Διαθέτει 4 καμπίνες για 10 άτομα, είναι υπερπολυτελές, με πλήρωμα 6 ατόμων και κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Posillipo το 2005.

Όσο για τις τιμές; Το καλοκαίρι ενοικιάζεται από… 54.000 ευρώ την εβδομάδα, κοντά στα 8 χιλιάρικα την ημέρα δηλαδή και όσοι πιστοί προσέλθετε.

Απλά θα πρέπει να περιμένετε τις επισκευές των ζημιών.

Οι χωρισμοί των θυγατέρων των εφοπλιστών

Και τώρα ήλθε η ώρα από τα στυφνά οικονομικά και επιχειρηματικά νέα της ημέρας, να περάσουμε στα πραγματικά ωραία νέα.

Λοιπόν τις τελευταίες ώρες ενημερώθηκα, ότι οι κόρες δυο μεγαλοεφοπλιστών αποφάσισαν να χωρίσουν.

Επίσης μου είπαν, ότι επιχειρηματικό και εφοπλιστικό ζεύγος αποφάσισε να τραβήξει ξεχωριστούς δρόμους.

Αυτός είναι επιχειρηματίας και αυτή κόρη σημαντικού εφοπλιστή, ολίγον arrogant…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
big, deal, πτώχευση, γεβκα, πτώχευση, γεβκα, μυστικο, ομαδα, σταλιν, big, deal, alpha bank, coca cola, εθνικη τραπεζα, νικος ρωμανος, 600 δις, Καλό Πάσχα, γιάννης στουρνάρας, πασχα, μαΐου, fed, ΕΚΤ, eurobank, alpha, τραπεζες, ιουνίου, γεκ, εταιρεία, ebitda, hotel, group, mls, apple, ελλαδα, θεσσαλονικη, ατε, εφκα, μνήμη, bonus, αεπ, media, αθηνα, κρητη, κυπρος, nexans, ήτοι, αδμηε, κος, ραεκ, εκλογες, σεφ, εκκρεμότητα, life, νεα δημοκρατια, βρυξέλλες, δίλημμα, βουλη, style, δημοσκοπηση, συριζα, ΠΑΣΟΚ, λύση, ΚΚΕ, νέα, υπουργοι, μαρινακης, διοδια, ιλουστρασιόν, ψηφοδελτια, σωρρας, χρεος, παραιτηση λεβεντη, στουρναρας, ττε, site, πετρελαιο, πρωτομαγια, καλαματα, αιγαιο, news, βομβα mall, προσφορες, σημαίνει, γιοτ, καλοκαιρι, υφίσταται, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, χρηματιστηριο, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, μειωση μισθων, εκλογες 2012, Μις φαν ντερ ρόε, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, χρονια πολλα, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, η ζωη ειναι ωραια, γιάννης στουρνάρας, ξανα, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, αδμηε, ήτοι, ημερομήνια, το ποντικι, μνήμη, χωρες, το θεμα, αδεια, αεπ, ακινητα, αλβανια, ατε, γυναικα, εδρα, εθνικη, εικονες, εφορια, ηθοποιος, θεμα, ισραηλ, κυπρου, λονδινο, μητερα, νησι, ουκρανια, πειραιως, προγραμμα, πωλειται, σεφ, σημαιες, σπετσες, ττε, υψος, φημες, φωτογραφια, χαλκιδικη, ψωμι, ωρα, alpha, eurobank, mls, news, αγκυρα, αγορα, αδαης, αυξηση, ανοδος, απλα, αρμονια, αραβικα, εβδομαδες, βουνα, βορεια, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γεγονος, γεκ, γινει, γινεται, δεδομενο, δεξαμενες, δευτερα, δυνατοτητα, δημοσιο, διοικηση, δίλημμα, δειχνει, δοθει, διοικητης, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, υπαρχει, εκκλησια, εκκρεμότητα, εκρηξη, εκστρατεια, εβδομαδα, εξοδα, επικοινωνια, επιτυχια, ερντογαν, εταιρεία, ετων, ευθυνη, ευθυμιου, εφοπλιστης, ζευγος, ζωη, ζητα, ιδια, υπηρχαν, υπομονη, υφίσταται, διαφημιση, εικονα, ιλουστρασιόν, ομιλια, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, κος, κυριακη του πασχα, λεφτα, λειτουργια, λύση, λογο, μαΐου, μακρια, μαξιμου, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μικρο, μαρια, ναυτικο, νιατα, νικη, νοοτροπια, ξεκινημα, οικογενεια, ονομα, ορμη, ουσιαστικα, ουσιαστικο, παιδια, πλοια, πλοιο, ποντικι, ροη, πολεμικο ναυτικο, πρωταγωνιστες, ρυθμιστες, ρολο, σιγουρα, σιγουρη, συζητηση, συζυγο, συνεχεια, συντομα, συγκεντρωση, συρο, σχεδια, τιρανα, τρελα, τριτη, φυλακη, υλοποιηση, φυσικα, φυλλο, φυλλαδια, χρηστος, χρονος, χαρα, ψητο, ωρες, group, αγορες, αγωνας, αιματα, bonus, coca cola, δικαιωμα, ebitda, εκκλησιες, ενοικιαζεται, fed, γαμπρος, hotel, style, χωρα, ιουνίου, κορες, κυριακου, κυριακη, life, media, nexans, παυλος, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, πωληση, ραεκ, ρωμανος, σημαίνει, site, τραπεζα, θανασης, θεια, θεματα, υλικο, βεβαιως, ξεκινησε, γιοτ, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα
1 500, Mytilineos, Καματάκη, ΓΕΒΚΑ, Κρεμύδας, Στάλιν,1 500, Mytilineos, kamataki, gevka, kremydas, stalin