Γιόβετιτς: O mental coach, ο Ολυμπιακός και ο τελικός!

Ο Ολυμπιακός, προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα (29/5).

Ένα ματς – ορόσημο για τους «ερυθρόλευκους», αλλά και ειδικά για έναν από τους ποδοσφαιριστές τους, τον Στέβαν Γιόβετιτς, που θα αντιμετωπίσει μία απο τις παλιές του ομάδες.

Ο

Μαυροβούνιος φορ, έπαιξε στη Φιορεντίνα από το 2008 έως το 2013, πριν μετακομίσει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Στα χρόνια του εκεί, γνώρισε τον Στέφανο Τιρέλι, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κατόλικα του Μιλάνου, γνωστός για τη θητεία του ως mental coach, δίπλα σε γνωστούς αθλητές και ομάδες, όπως η Εθνική Αγγλίας επί Φάμπιο Καπέλο.

Ο Τιρέλι, που διατηρεί ακόμα φιλική σχέση με τον Γιόβετιτς, μίλησε γι αυτόν στην ιταλική Repubblica, εν όψει τελικού.

«Είναι ένα παιδί αποφασισμένο, σοβαρό και μεθοδικό. Έχω παρακολουθήσει την πορεία του μέχρι το Βερολίνο (σ.σ.: όταν έπαιζε στη Χέρτα) αλλλά και τώρα στην Αθήνα. Πλέον είμαστε φίλοι. Είναι ένας από τους πιο δυνατούς αθλητές, με τους οποίους δούλεψα ποτέ. Σκέφτεται μόνο τη δουλειά και την οικογένειά του. Φέτος έχει επτά γκολ και τέσσερις ασίστ, με καθοριστική συμβολή στο Conference. Παίζει σε υψηλό επίπεδο και είναι πολύ καλά στον Ολυμπιακό».

Για τον τελικό της 29ης Μαΐου, ο Τιρέλι είπε: «Μιλήσαμε γι’ αυτό. Ο Στέβαν έχει δουλέψει πολύ στο διανοητικό κομμάτι, είναι εκπαιδευμένος να χειρίζεται τα συναισθήματά του. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την εμπειρία του στη Φιορεντίνα. Εκείνα τα χρόνια ήταν μοναδικά γι’ αυτόν, του άφησαν πολλές αναμνήσεις. Τώρα, περιμένει τον τελικό για να δώσει το καλύτερο στο γήπεδο και μόνο στο τέλος θα ασχοληθεί με τα υπόλοιπα. Όμως διατηρεί ιδιαίτερες αναμνήσεις από τη Φλωρεντία, τον σύλλογο και τους οπαδούς».

Για την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ματς με την Άστον Βίλα, ο Ιταλός τόνισε:

«Στην Ελλάδα οι οπαδοί στο γήπεδο έχουν μεγάλη επίδραση. Στο τέλος, όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, χειροκρότησαν αυτούς της Άστον Βίλα, που παρά την ήττα, συνέχισαν να στηρίζουν τους παίκτες τους. Μου θύμισε το κλίμα που επικρατεί στην Πρέμιερ Λιγκ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιόβετιτς, Ολυμπιακός,giovetits, olybiakos