Μονακό-Κλερμόν 4-1: “Κλειδώνει” τη δεύτερη θέση, οδεύει προς Ligue 2 (highlights)

Την 18η νίκη της σε 32 παιχνίδια στην Ligue 1 πέτυχε η Μονακό, η οποία επικράτησε 4-1 της Κλερμόν και πλέον η δεύτερη θέση θα χαθεί μόνο αν… αυτοκτονήσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ενώ οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στην τελευταία θέση με 25 βαθμούς και μόνο με θαύμα θα γλιτώσουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Οι Μονεγάσκοι κατάφεραν στο 16ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ με τον Μιναμίνο να βρίσκει δίχτυα για 9η φορά στο φετινό πρωτάθλημα στην πιο παραγωγική σεζόν του 2016-17 όταν είχε βάλει 11 γκολ

με την Ζάλτσμπουργκ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 34ο λεπτό με τον Τσαμ να αξιοποιεί την ασίστ του Βιρτζίνιους και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μαγέσκι για το 1-1.

Τρία λεπτά μετά όμως η Μονακό μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ με τον Μπεν Γεντέρ να βρίσκει τον Εμπολό κι αυτός να πετυχαίνει το 2-1 σκοράροντας για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κλερμόν προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, είχε μια καλή στιγμή με τον Μπέλα στο 56′ και δευτερόλεπτα μετά από λάθος διώξιμο του Πελμάρ η μπάλα στρώθηκε στον Μπεν Γεντέρ και αυτός από κοντά έκανε το 3-1 με το 14ο φετινό του τέρμα.

H Μονακό “άγγιξε” και τέταρτο γκολ στο 74′, όμως το σουτ του Μπάλογκαν αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Ντιαό, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Μπεν Γεντέρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κλερμόν αλλά το γκολ ακυρώθηκε για off side.

Στο 87′ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Μιναμίνο και τον Μπάλογκαν, καθώς ο Ντιαό απέτρεψε και στις δύο περιπτώσεις το 4-1, όχι όμως και δευτερόλεπτα αργότερα όταν από την πάσα του Μιναμίνο βρέθηκε σε θέση βολής ο Μπεν Γεντέρ, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι κάνοντας το 4-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα