ΠΑΟΚ: Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες του, αν όχι η… τελευταία (videos)

Με απολογισμό έναν βαθμό στις τελευταίες δύο αγωνιστικές και με δεδομένο πως – μαζί με το σημερινό – ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει άλλους τέσσερις αγώνες, όντας επτά βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, η επικείμενη αναμέτρηση με την ΑΕΚ φαντάζει και είναι μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες για τη διεκδίκηση του εναπομείναντα στόχου της σεζόν, του Πρωταθλήματος.

Κι αν η εικόνα του τον τελευταίο καιρό δεν είναι τέτοια που να πείθει πως μπορεί

να επιστρέψει στο επίπεδο που κυμάνθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ο αποψινός αγώνας του δίνει τη δυνατότητα να το πράξει μεν αλλά δίχως καμία σιγουριά πως θα υπάρξει κι άλλη.

Τί συμβαίνει…

Μπορεί το φετινό «άδειασμα» της ομάδας να θυμίζει ό,τι συνέβη και πέρσι – περίπου – τέτοιο καιρό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς πριν από έναν χρόνο δεν υπήρχε η υποχρέωση της Ευρώπης. Η ομάδα φέτος πορεύθηκε στη λογική της χριστής διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού της, το έκανε συμπεριλαμβάνοντας είκοσι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως μπαίνοντας στην τελική ευθεία ο συγκεκριμένος αριθμός έχει μειωθεί κατά πολύ, καθώς η τεχνική ηγεσία έκρινε πως για να μπορέσει η ομάδα ν’ ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις των αγώνων που έδωσε και που έχει να δώσει, μπορεί να το πράξει με συγκεκριμένα πρόσωπα.

πηγή: PAOKfc.gr

Επιλογή που εμπεριείχε ρίσκο καθώς στην ομάδα δεν υπάρχει-ουν το ένα – δύο… «μεγάλα» ονόματα γύρω από τα οποία να εξαρτώνται τα πάντα. Αντιθέτως, ήταν και παραμένει μια ισχυρή μεν αλυσίδα που όμως όταν κάποιοι κρίκοι εξ αυτής «ασθενούν» τότε υποφέρουν όλοι, συνεπικουρούμενων κι άλλων μικρότερων παραμέτρων, ανάμεσα στις οποίες είναι και η τύχη.

Στοιχείο που δεν είχε κόντρα στη Λαμία, μαζί με το μυαλό και την «καθαρή» σκέψη, όταν και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και να «λύσει» την αντίπαλη άμυνα, αλλά ένα κακό τελείωμα, μια τελευταία πάσα σε αμαρκάριστο συμπαίκτη, του κόστισαν δύο και παρ’ ολίγον τρεις βαθμούς.

Η προτεραιότητα…

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν κι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το παρόν και το άμεσο μέλλον και σύμφωνα με αυτό, ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του καλούνται σήμερα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ν’ αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο «Ένωση» που έρχεται από μία εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού, άρα και με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία και με ένα πολύ ιδιαίτερο αγωνιστικό στιλ, που την τελευταία διετία του δημιουργεί προβλήματα.

Την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε ένα δείπνο με όλα τα στελέχη της ομάδας, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές σε μια σημειολογική κίνηση ως προς την ενότητα του συνόλου και της απόλυτης συνοχής μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν.

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Μέσα από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της ομάδας στις συνεντεύξεις που έγιναν χθες στο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας μετά και την τελευταία προπόνηση πριν από τον σημερινό αγώνα, τόσο ο Παντελής Κωνσταντινίδης όσο κι οι Άντρια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης εξέφρασαν σφοδρή πεποίθηση γι’ αντιστροφή του κλίματος παρουσιάζοντας την απαιτούμενη αντίδραση που προϋποθέτουν τέτοιες περιπτώσεις.

Μια τέτοια αντίδραση καθιστά ως πλέον απαραίτητα τα στοιχεία της αποφασιστικότητας, του δυναμισμού, της αποτελεσματικότητας, συνεπικουρούμενων της στήριξης του κόσμου που θα βρεθεί σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας. Είναι από τις φορές που τα πρόσωπα που θα κληθούν ν’ αγωνιστούν περνούν σε δεύτερη μοίρα και πιο σημαντικό – πρέπει – να είναι  η νοοτροπία της ομάδας.

Η ανάγκη…

Άπαντες καλούνται να καταθέσουν επί ενενήντα λεπτά ό,τι καλύτερο διαθέτουν προκειμένου να μην αδικήσουν τον εαυτό τους γι’ άλλη μία φορά και να πάρουν κάτι που θ’ απομακρύνει την πικρία και την απογοήτευση που έχει κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες εντός και πέριξ της ομάδας.

Πολλά τα αγωνιστικά ερωτήματα και για τις δύο ομάδες, όμως λίγη υπομονή καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την τελική ευθεία της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης ολοκληρώνεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα