Ο Οδηγός Φόρμουλα 1 που μετά από θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα κατέκτησε το βάθρο λίγο αργότερα

Οδηγός Φόρμουλα 1 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ David Coulthard: Από τη διαδοχή του σπουδαίου Ayrton Senna στη Williams μέχρι την εξασφάλιση του πρώτου βάθρου της Red Bull στη F1, η καριέρα του David Coulthard ήταν γεμάτη γεγονότα, αλλά τίποτα δεν πλησιάζει τη στιγμή που το

αεροπλάνο του συνετρίβη καθοδόν προς έναν αγώνα και ανέβηκε στη θέση λίγες μέρες αργότερα !

Ο David Coulthard γλίτωσε με ελαφρά τραύματα, επίσης η κοπέλα του με τον σωματοφύλακά του γλίτωσε από σοβαρούς τραυματισμούς 

Το Ισπανικό Γκραν Πρι πρόκειται να εγκαταλείψει το ιστορικό Circuit de Catalunya στη Βαρκελώνη , όπου διεξάγεται από το 1991, καθώς φαίνεται να κατευθυνθεί στη Μαδρίτη το 2026.

Η βρετανική επιτυχία στην Ισπανία ήταν άφθονη, αλλά η σχέση του Ντέιβιντ Κούλθαρντ με αυτό το σιρκουί ήταν ταραχώδης. Έκανε το ντεμπούτο του στη F1 για τη Williams εκεί και επίσης σημείωσε ένα ρεκόρ γύρου το 2002 – το πρώτο κάτω από ένα λεπτό και 16 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, μπορεί να μην είχε την ευκαιρία να καταρρίψει το εν λόγω ρεκόρ είχε ένα ατύχημα δύο χρόνια προηγουμένως με διαφορετικό τρόπο, αφού ένα αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη λίγο πριν τον αγώνα.

Ο Coulthard επέβαινε σε ένα ναυλωμένο τζετ όταν υπέστη βλάβη στον κινητήρα καθοδόν προς τη Νίκαια. Αναγκαστικά σε επείγουσα προσγείωση στη Λυών, οι δύο πιλότοι έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους στη συντριβή.

Ο πρώην άνδρας της Williams και της Red Bull από θαύμα βγήκε σχετικά αβλαβής και με γενναιότητα επέλεξε να αγωνιστεί, με τον ίδιο να βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος εκείνη την εποχή.

Είπε: «Δεν προοριζόταν για μένα να φύγω τη συγκεκριμένη μέρα. Προφανώς, ήταν τραγικό για τους πιλότους και τις οικογένειές τους.

«Η κοπέλα μου και ο εκπαιδευτής μου εκείνη τη στιγμή επέβαιναν στο αεροσκάφος και μπορέσαμε να φύγουμε από το αεροσκάφος σχετικά αλώβητοι, με λίγα μόνο σπασμένα πλευρά».

Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από τον David Coulthard;

«Εσείς λοιπόν, όπως κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή σας, έχετε αποφάσεις να πάρετε. Νομίζω ότι το μόνο πράγμα με τον αθλητισμό, ανεξάρτητα από το άθλημα, είναι ότι σας διδάσκει να προχωράτε, να κατακερματίζετε τι συνέβη και γιατί συνέβη, και μετά γυρίζεις σελίδα.

Ο Οδηγός Φόρμουλα 1 David Goulthard μετά από θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα κατέκτησε το βάθρο

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Τσουχτερό το ποσό εγγραφής για την κάθε ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 2024MotoGP: Marc Marquez η πρώτη εικόνα με τα χρώματα της Ducati- VIDEO

Οδηγός Φόρμουλα 1 David Coulthard: «Πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς στη ζωή και στον αθλητισμό, ιδιαίτερα. Αυτό επέλεξα να κάνω: να συνεχίσω να προχωρώ. Ήμουν σωματικά ικανός να αγωνιστώ σε αυτό το Grand Prix».

Στον Coulthard δόθηκε η θέση του Ayrton Senna στο Williams το 1994 

Ο Coulthard τερμάτισε δεύτερος στην Ισπανία, ολοκληρώνοντας μια McLaren 1-2 μαζί με τον συμπαίκτη και δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Mika Hakkinen, κάτι που λαμβάνει υπόψη αυτό που πέρασε ο Σκωτσέζος λίγες μέρες πριν.

Και πρόσθεσε: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να προσεγγίσω τις οικογένειες και την οικογένεια του πιλότου και να τους ενημερώσω για την πρόθεσή μου να αγωνιστώ και να το κάνω στη μνήμη τους.

«Συναντήσατε κάτι που είναι προφανώς ένα σημαντικό, σημαντικό γεγονός που αλλάζει τη ζωή. μπορείς να μείνεις σε αυτές τις στιγμές και να συνεχίσεις να τις ξαναζείς, ή μπορείς απλά να προχωρήσεις, και αυτό επέλεξα να κάνω.

Οδηγός Φόρμουλα 1 David Coulthard: Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του Coulthard πέρασε πολεμώντας τον Michael Schumacher και τη Ferrari (Εικόνα: Mike Hewitt/ALLSPORT)«Περνάω τη ζωή μου σε αεροσκάφη, τουλάχιστον ένα μήνα κάθε χρόνο, όσον αφορά τις ώρες. Περνώ μόνο 11 μήνες το χρόνο στο έδαφος. Τα υπόλοιπα ξοδεύονται στον αέρα.

«Δεν είμαι λάτρης του να ανησυχώ για πράγματα που δεν ελέγχουν, πρέπει να ταξιδέψω. Αν ήθελα να γίνω control freak, τότε θα μάθαινα πώς να πετάω και θα έπαιρνα το δικό μου αεροσκάφος.

«Αλλά είμαι αισιόδοξος και εμπιστεύομαι τους επαγγελματίες. Η πραγματικότητα είναι ότι κανένας από εμάς δεν βγαίνει ζωντανός από αυτό το ταξίδι, επομένως είναι να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο και να διασκεδάσουμε όσο είμαστε εδώ».

Ο David Coulthard θα είναι μέλος της ομάδας εκπομπής της Formula E την επόμενη σεζόν. Η Formula E ξεκινά τη 10η σεζόν της στο Μεξικό στις 13 Ιανουαρίου ζωντανά στο TNT Sports.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Abu Dhabi GP: Διάσημοι και εκατομμύρια, ο Jason Statham έδωσε 120.000.000 $ σε αυτόν τον οδηγό της F1Formula 1 2024: Γραμμή εκκίνησης και το ημερολόγιο της F1 2024Aneta Mlcakova και τα βραβεία MotoGP μπήκαν σε δεύτερη μοίραΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα