Ολυμπιακός: Η αμυντική ανυπαρξία του Πίτερς ίσως κάνουν μόνιμο 4άρι τον Παπανικολάου!

Μία τεράστια πρόκριση πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Final-4 της Euroleague, νικώντας με 63-59 την Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά στην έδρα της.

Τα… θηρία του Γιώργου Μπαρτζώκα, σε ένα κακό παιχνίδι έδειξαν ότι ξέρουν πώς να παίρνουν τα μεγάλα παιχνίδια, έγιναν μία… γροθιά και την «έριξαν» πάνω στους Καταλανούς.

Πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδια του για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα είναι

η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό.

Και σίγουρα δεν θα είναι ένα απλό παιχνίδι για καμία από τις δύο ομάδες, αφού οι «ερυθρόλευκοι» χρωστάνε κάτι από τον περσινό τελικό στη «Βασίλισσα», όταν και έχασαν την κούπα που άξιζαν στο τελευταίο σουτ.

Ολυμπιακός: Η αλλαγή του Μπαρτζώκα που θα παίξει ρόλο!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ένα φανταστικό κοουτσάρισμα για ακόμα μία φορά κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ειδικά βλέποντας το πώς πηγαίνει το παιχνίδι.

Ο Έλληνας κόουτς ήταν πεπεισμένος ότι το ματς θα το πάρει η ομάδα με την καλύτερη άμυνα και αυτό φρόντισε να παίξει καλύτερα από τον καθένα.

Έτσι η απόφαση του ήταν ξεκάθαρη. Ο Άλεκ Πίτερς έδειχνε σε όλη σχεδόν τη σειρά σε μέτρια κατάσταση και δε βοηθούσε καθόλου τον Ολυμπιακό στην άμυνα.

Το αποτέλεσμα ήταν λοιπόν να κάτσει στον πάγκο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και να πάρει τη θέση του ο Φιλίπ Πετρούσεφ και μαζί με τον Νικολά Μιλουτίνοφ να… κλειδώσουν τα ριμπάουντ.

Φυσικά όταν όμως ο πρώτος Σέρβος δεν ήταν στο παιχνίδι, ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε και πάλι στο «4», δείχνοντας ότι μπορεί και εκεί να αποδώσει εξαιρετικά για ακόμα μία φορά.

Δεν είναι τυχαίο που στο φινάλε του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, είχαμε ένα σχήμα με Γκος, Γουόκαπ, ΜακΚίσικ στο «3» και τον αρχηγό στο «4», που σφράγισε και τη νίκη-πρόκριση.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό μπορεί να το δούμε και σε μεγαλύτερη διάρκεια και στο Final-4, εκεί που οι άμυνες θα παίξουν τεράστιο ρόλο, ειδικά αν ο Άλεκ Πίτερς συνεχίσει να βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα