Τέλη Κυκλοφορίας: Αλλάζουν τα πάντα από το 2025 – Τελειώνει κάθε παράταση!

Αλλαγές που δεν έχουμε ξαναδεί θα έρθουν από το 2025 και έπειτα στα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία έχουν να κάνουν και με τις τιμές αλλά και με τα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, από το 2025 και μετά, θα δούμε ότι δε θα υπάρχει πλέον η πρακτική της δίμηνης παράτασης που δίνεται τα τελευταία χρόνια.

Δηλαδή δε θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά θα έρθει κάτι άλλο.

Όποιος δεν πληρώνει τα τέλη στην ώρα τους, τότε θα επιβάλλονται πρόστιμα ανάλογα με το πόσο καθυστερούν να τα πληρώσουν μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Δηλαδή όσο πιο σύντομα κάποιος πληρώσει αφότου περάσει η 31η Δεκεμβρίου, τόσο μικρότερο θα είναι και το πρόστιμο, κάτι που φυσικά δε γίνεται τώρα, αφού όποιος δεν πληρώσει και μετά την παράταση, απλά δέχεται ένα πρόστιμο, διπλάσιο από το αρχικό ποσό.

Τέλη Κυκλοφορίας: Αλλάζει και η κοστολόγηση!

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να αλλάξουν και οι τιμές που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες, με την κυβέρνηση ήδη να έχει αρχίσει το… ψάξιμο για το πώς θα το κάνει.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει συστήσει ομάδα εργασίας για να αναπτύξει εναλλακτικά σενάρια κοστολόγησης και να προτείνει αλλαγές που μπορούν να γίνουν.

Οι αλλαγές που αναμένεται να εφαρμοστούν το 2025, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη περιβαλλοντικά κριτήρια, όπως οι εκπομπές ρύπων, καθώς και τεχνολογικά, για παράδειγμα, για οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα, αμιγώς ηλεκτρικά, υβριδικά κ.λπ.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα