Κάθε παιδί «κρύβει» ένα ταλέντο | Ανακαλύψτε το παρέα!

07:01 16/8/2023 - Πηγή: Plaisio
| Ανακαλύψτε

Όταν ένα παιδί γεννιέται, γεννιέται μαζί του και μια ξεχωριστή, χαρισματική προσωπικότητα. Με ταλέντο, το οποίο πρέπει να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει!

Ο ρόλος του γονιού, μέσα σε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι της εξερεύνησης, είναι η συνεχής παρουσία, η καθοδήγηση και η ενθάρρυνση του παιδιού.

Όμως, πολλές φορές ακόμα κι εμείς οι ίδιοι, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ποια είναι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, τα οποία αποτελούν αυτό που ονομάζουμε ταλέντο. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν το δικό τους και να κάνουμε

το… «back to school» ακόμα πιο ενδιαφέρον;

Γι’ αυτό ο #PlaisoExpert σου έχει συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με το «τι είναι ταλέντο» και «με ποιους τρόπους θα ενθαρρύνεις το παιδί να βρει την κλίση του». Έτοιμος; Ξεκινάμε!

Τι είναι αυτό που το λένε ταλέντο;Αγαπητέ γονιέ,#01 Ταλέντο είναι το φυσικό χάρισμα που παρουσιάζουν τα παιδιά σε έναν ή περισσότερους τομείς.#02 Περιλαμβάνει ακαδημαϊκές ικανότητες. Καθώς και δημιουργικές, καλλιτεχνικές δεξιότητες, ή και ξεχωριστά στοιχεία της προσωπικότητάς του.#03 Tα ταλαντούχα παιδιά εκφράζουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους εντός & εκτός σχολείου.#04 Οι ξεχωριστές δεξιότητες μπορούν να εξελιχθούν στο κατάλληλο περιβάλλον, με τις κατάλληλες συνθήκες.#05 Ο καθένας διαπρέπει σε κάποιους τομείς, ενώ σε κάποιους άλλους εξελίσσεται λιγότερο.Εσύ ήξερες ότι…;

… Ο Μπετόβεν ήταν πολύ καλός στη μουσική, αλλά αδύναμος στα μαθηματικά;

… Ο Πικάσο ήταν πολύ καλός στη ζωγραφική, αλλά αδύναμος στην ορθογραφία;

… O Αϊνστάιν ήταν πολύ καλός στα θετικά μαθήματα, αλλά αδύναμος στα γαλλικά;

Και κάπου εδώ αναρωτιέσαι: «Μήπως ήρθε η ώρα, να βρει το παιδί μου αυτό που πραγματικά αγαπάει και στο οποίο είναι καλό»;

Κι εμείς σου απαντάμε ένα μεγάλο «ΝΑΙ»!

Μιας και το πιο σημαντικό από όλα για την ανάπτυξη ενός παιδιού είναι να μάθει, πως η αξία του καθενός είναι μοναδική και αδιαμφισβήτητη. Ανεξάρτητα από την επίδοσή του σε κάτι μεμονωμένο.

Με ποιους τρόπους θα ενθαρρύνεις το παιδί, ώστε να ανακαλύψει το ταλέντο του;

Συνεργάσου με το σχολείο, καθώς οι δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να ανακαλύψει την κλίση και τα ενδιαφέροντά του.

Δώσε σημασία στο πώς περνάει το χρόνο του, τις ασχολίες που προτιμάει και τις δεξιότητες που αναπτύσσει πιο γρήγορα.

Δημιούργησε ευκαιρίες, ώστε να εξερευνήσει διάφορους τομείς και δραστηριότητες όπως μουσική, χορό, σκάκι, μπάσκετ ή ρομποτική.

Μοιραστείτε χρόνο μαζί, κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, μαγειρική, φροντίδα των φυτών ή διάφορες κατασκευές.

Αξιοποίησε την τεχνολογία. Με τη σωστή και έξυπνη χρήση της, το παιδί μαθαίνει & διασκεδάζει ταυτόχρονα.

Όσο πιο πολλά ερεθίσματα και ευκαιρίες δέχεται ένα παιδί, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται κάθε πτυχή της προσωπικότητάς του. Γίνεται ικανό να παίρνει πρωτοβουλίες. Να εκφράζει την άποψή του. Να κατανοεί την αξία της αφοσίωσης σε αυτό που αγαπάει. Κι έτσι θα μεγαλώνει γενναιόδωρα, γεμάτο μνήμες και εφόδια!

Γιατί το ταλέντο μας, γίνεται ο δρόμος προς την ευτυχία!

P.S. Και τώρα που πήρες ιδέες για το πώς να βοηθήσεις τα παιδιά να ανακαλύψουν το ταλέντο τους, μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις και όοολα τα απαραίτητα για το σχολείο; Έλα σε ένα φυσικό κατάστημα ή μπες στο plaisio.gr και διάλεξε ανάμεσα σε χιλιάδες φανταστικά σχολικά είδη και σχολικά βιβλία!

The post Κάθε παιδί «κρύβει» ένα ταλέντο | Ανακαλύψτε το παρέα! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα