Αυτό είναι το τρακάρισμα της χρονιάς, ιδανικός αυτόχειρας (vid)

Έχουμε δει τρακαρίσματα και τρακαρίσματα, ενίοτε έχουμε κάνει κι οι ίδιοι (γκουχ… γκουχ…) αλλά τέτοιο πράγμα ποτέ. Και μάλιστα από οδηγό ενός σπορτίφ μοντέλου, όπως το Honda Acura RSX, που θεωρητικά σκαμπάζει κάτι παραπάνω από οδήγηση. Το περιστατικό συνέβη στον αυτοκινητόδρομο I-285 στην Atlanta των ΗΠΑ. Αρχικά το Honda

κινείται πιο γρήγορα από την υπόλοιπη κυκλοφορία. Ενώ το πεδίο μπροστά του είναι ελεύθερο, πάει και τρυπώνει (χωρίς προφανή λόγο) πίσω από ένα pick-up που βρίσκεται αριστερά του. Όταν αυτό φρενάρει (αδικαιολόγητα, είναι η αλήθεια), το Honda αργεί να αντιδράσει. Ίσως ο οδηγός να χάζευε στο κινητό του; Δε γνωρίζουμε. Αργεί πάντως να αντιληφθεί τι συμβαίνει μπροστά του κι όταν τελικά πέφτει στο μεσαίο φρένο, κάνει απότομο ελιγμό προς τα δεξιά.

Το παρακάνει όμως, αφού το προσθιοκίνητο ιαπωνικό μοντέλο αποσταθεροποιείται κι αρχίζει το φαινόμενο της ταλάντωσης, με την ουρά να πηγαίνει δεξιά-αριστερά σαν εκκρεμές. Κάθε διόρθωση χειροτερεύει το πρόβλημα κι ακολουθείται από ακόμα μεγαλύτερο χάσιμο του πίσω μέρους. Τελικά το RSX περνά πλαγιοσθαίνοντας ξυστά μπροστά από το αμερικάνικο φορτηγάκι (να και κάποιος που δε χάζευε στο κινητό του και φρέναρε εγκαίρως) και προσκρούσει στο κράσπεδο. Αξίζει να επισημάνουμε την άψογη και ψύχραιμη αντίδραση του επερχόμενου οδηγού: φρέναρε στην απόλυτη ευθεία, δεν έκανε καμία άτσαλη τιμονιά, ενώ στο τέλος του βίντεο φαίνεται να ακινητοποιείται, προφανώς για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Το τρακάρισμα είναι σοβαρό (όχι απλώς ένας προφυλακτήρας ή ένα φτερό), αλλά σε περίπτωση που όλοι οι επιβαίνοντες φορούσαν ζώνες ασφαλείας, δε θα πρέπει να πληγώθηκε κάτι πέρα από τις λαμαρίνες και τον εγωισμό του οδηγού. Συμπέρασμα: η προσοχή μας πάντα στο οδόστρωμα κι όχι στις τελευταίες δημοσιεύσεις του CarTalk.gr.

The post Αυτό είναι το τρακάρισμα της χρονιάς, ιδανικός αυτόχειρας (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα