Η Porsche ξεκίνησε να παράγει συνθετικά καύσιμα eFuel στη Χιλή

Η Porsche ξεκίνησε την παραγωγή συνθετικών καυσίμων στην Punta Arenas της Χιλής. Η εγκατάσταση εγκαινιάστηκε παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Χιλής, Diego Pardow και των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche, Barbara Frenkel και Μάικλ Michael Steiner, οι οποίοι πραγματοποίησαν τελετουργικό ανεφοδιασμό μιας Porsche 911 με την πρώτη παρτίδα συνθετικού καυσίμου

που παρήχθη στο εργοτάξιο.

Στην πιλοτική φάση της παραγωγής eFuel θα παράγονται περίπου 130.000 λίτρα κάθε χρόνο. Αυτό το καύσιμο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στους αγώνες Porsche Mobil 1 Supercup, καθώς και σε Porsche Experience Centers. Αφού ολοκληρωθεί η πιλοτική φάση, το έργο θα επεκταθεί και αναμένεται να παράγει 55 εκατομμύρια λίτρα ετησίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Στο μέγιστό της, η εγκατάσταση θα μπορεί τελικά να αυξήσει την παραγωγή στα 550 εκατομμύρια λίτρα eFuel ετησίως.

«Η Porsche έχει δεσμευτεί σε μια διπλή διαδρομή: ηλεκτροκίνηση κι eFuel ως συμπληρωματική τεχνολογία», δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Προμηθειών της Porsche AG, Barbara Frenkel. «Η χρήση eFuels μειώνει τις εκπομπές CO2. Εξετάζοντας ολόκληρο τον τομέα της κυκλοφορίας, η βιομηχανική παραγωγή συνθετικών καυσίμων θα πρέπει να συνεχίσει να προωθείται παγκοσμίως. Με το πιλοτικό εργοστάσιο eFuels, η Porsche διαδραματίζει ηγετικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη».

Το νότιο τμήμα της Χιλής επιλέχθηκε επειδή ο άνεμος φυσάει για περίπου 270 ημέρες το χρόνο, επιτρέποντας στις ανεμογεννήτριες να λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα. Επιπλέον, το Punta Arenas βρίσκεται κοντά στον Πορθμό του Μαγγελάνου, που σημαίνει ότι το eFuel μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να διανεμηθεί χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να είναι CO2 ουδέτερη σε ολόκληρη την παραγωγή της έως το 2030 κι έχει ήδη επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη και παραγωγή eFuels. Σχεδιάζει επίσης αντίστοιχα εργοστάσια στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

«Οι δυνατότητες των eFuels είναι τεράστιες», πρόσθεσε ο Michael Steiner, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Ανάπτυξης και Έρευνας της Porsche AG. «Υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 1.3 δισεκατομμύρια οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης παγκοσμίως. Πολλά από αυτά θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους για τις επόμενες δεκαετίες και τα eFuels προσφέρουν στους ιδιοκτήτες υφιστάμενων αυτοκινήτων μια εναλλακτική σχεδόν ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα. Ως κατασκευαστής αποδοτικών κινητήρων υψηλών επιδόσεων, η Porsche διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τεχνογνωσίας στον τομέα των καυσίμων».

Πηγή: Δελτίο Τύπου

The post Η Porsche ξεκίνησε να παράγει συνθετικά καύσιμα eFuel στη Χιλή appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα