Παίξτε “κλέφτες κι αστυνόμους” με το περιπολικό Dodge Charger

Ποιο παιδάκι δεν ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός όταν μεγαλώσει! Αλλά αν το όνειρό σας δεν έγινε πραγματικότητα, υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να παίξετε τον αστυνομικό: μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα παροπλισμένο περιπολικό, αρκεί βέβαια να ζείτε στις ΗΠΑ, με τη διαδικασία αγοράς να εξαρτάται από την πολιτεία στην οποία ζείτε. Τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας γενικά μπαίνουν στη διαδικασία του πλειστηριασμού και μπορούν νόμιμα να αγοραστούν από κάποιον πολίτη. Μην περιμένετε πάντως εγγύηση, το αυτοκίνητο αγοράζεται καλή τη πίστη και θεωρώντας

ότι το τεχνικό τμήμα της Αμερικάνικης Αστυνομίας θα έχει κρατήσει αξιόμαχο το περιπολικό μέχρι το τέλος της υπηρεσίας του. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα αξεσουάρ, όπως οι προφυλακτήρες, οι σειρήνες και τα φώτα έκτακτης ανάγκης οφείλουν να αφαιρεθούν πριν το αυτοκίνητο λάβει τον τίτλο του πολιτικού οχήματος.

Έτσι θα πρέπει να κάνει κι ο επόμενος ιδιοκτήτης αυτού του Dodge Charger. Φοράει ακόμα τα υπηρεσιακά του αξεσουάρ, αλλά είναι εκεί μόνο για να δελεάσουν τον αγοραστή. Και γιατί κανείς δεν ασχολείται να τα αφαιρέσει, αφού αυτό είναι δική σας υποχρέωση, οπότε μην ονειρεύεστε ότι θα μπορείτε νόμιμα να κυκλοφορείτε στην πόλη παριστάνοντας τον σερίφη! Δε γνωρίζουμε αν υποχρεούστε να αφαιρέσετε το χώρισμα με τα πίσω καθίσματα, που σχεδιάστηκε για να κρατά τους παραβάτες κλεισμένους εκεί μέσα, δεμένους με χειροπέδες, για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα.

Αυτό το Dodge Charger Pursuit 2013, ειδικά σχεδιασμένο για την Αμερικάνικη Αστυνομία, φοράει έναν V6 Pentastar 3.6 λίτρων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων που προέρχεται από την Daimler-Benz με λειτουργία χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων AutoStick. Στέλνει 296 ίππους και 353 Nm ροπής στον πίσω άξονα. Στις μέρες της ακμής του, το θηριώδες sedan μπορούσε να επιταχύνει από στάση στα 60 μίλια την ώρα (0-96 χλμ/ώρα) σε 7.3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ήταν 238 χλμ/ώρα.
Το αυτοκίνητο πωλείται στο eBay κι αναφέρεται ότι βρίσκεται σε «μέτρια κατάσταση εσωτερικά κι εξωτερικά, αλλά είναι καλό στην οδήγηση». Οι φωτογραφίες δείχνουν μερικά βαθουλώματα και στις δύο πλευρές, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι αποτέλεσμα καταδιώξεων εν ώρα υπηρεσίας. Η τιμή πώλησης είναι στα 11.950 $ (10.720 €) και το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Illinois των ΗΠΑ.

The post Παίξτε “κλέφτες κι αστυνόμους” με το περιπολικό Dodge Charger appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα