Το πρώτο αθηναϊκό ταξί Tesla Model 3 Long Range είναι γεγονός !

Η ηλεκτροκίνηση κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή της και στα επαγγελματικά οχήματα. Η αλήθεια είναι πως μεγαλύτερη διείσδυση έχει στις ιδιωτικές πωλήσεις και στα leasing παρά στα ταξί κι αυτό είναι στενάχωρο γιατί εκεί θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στον καθαρό αέρα των πόλεων, αλλά ακόμα κι έτσι κάποια ηλεκτρικά ξεπροβάλλουν σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας. Ήδη ένα Tesla Model Y Long

Range κυκλοφορεί κι εξυπηρετεί εδώ και μήνες στους δρόμους της πρωτεύουσας. Κάμποσα Skoda Enyaq και Volkswagen ID.4 κάνουν επίσης κούρσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ένα λευκό Enyaq ξεχωρίζει ανάμεσα στα ταξί της Κομοτηνής. Άλλο ένα ασημί Enyaq βρίσκεται στην Κεφαλονιά με έδρα το Ληξούρι, ενώ ένα Huyndai Ioniq 5 γράφει χιλιόμετρα στο νησί της Λέσβου. Και βέβαια, οι Χαλκιδείς απολαμβάνουν ήσυχες ηλεκτρικές κούρσες με το Model Y.

Τώρα ετοιμάζεται κι ένα Model 3, το πρώτο εν Αθήναις και μάλλον κι εν Ελλάδι. Πρόκειται για την έκδοση Long Range, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 650 χιλιόμετρα σε αστική χρήση. Οι ζάντες ξεγελούν, κάνοντάς μας να υποθέσουμε ότι πρόκειται για Performance, αλλά επιλέχθηκε το Long Range για μέγιστη αυτονομία, χαμηλότερη κατανάλωση, πιο άνετη ανάρτηση και χαμηλότερη τιμή κτήσης. Έτσι κι αλλιώς, με 4.4 δευτερόλεπτα για το 0-100, μάλλον δε θα τολμήσει κανείς να προκαλέσει τον τυχερό ιδιοκτήτη σε όποια πιάτσα βρεθεί.

Ευχόμαστε στον Steve Sideridis καλές (και πεντακάθαρες από ρύπους) κούρσες. Αν όλα τα αστικά ταξί γίνουν ηλεκτρικά, οι μεγάλες πόλεις θα αναπνεύσουν λίγο πιο καθαρό αέρα.

The post Το πρώτο αθηναϊκό ταξί Tesla Model 3 Long Range είναι γεγονός ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα