Συνάντηση Μητσοτάκη – εκπροσώπων ΛΑΡΚΟ τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου — «Η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή» το μήνυμά του από τη Χαλκίδα

Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί πριν από την αναχώρησή του για την Άγκυρα για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που έγινε γνωστό κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα το απόγευμα του Σαββάτου (11/5), σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤNews.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος

ότι η ΝΔ μπορεί να πετύχει και να ξεπεράσει τον στόχο του 2019, ενώ ζήτησε συστράτευση και συμπόρευση όλων των στελεχών.

Δήλωσε ότι η ΝΔ είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. “Η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή” είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να στείλει ο κόσμος το μήνυμα ότι η ΝΔ θα εξακολουθήσει να είναι πανίσχυρη.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την τακτική της. “Καλό είναι να αναρωτηθούμε αν θέλουμε πολιτικό διάλογο με τοξικότητα ύβρεις ή αν θελουμε να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών” τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με το 2015, καθώς από “μαύρο πρόβατο” έγινε μια χώρα με αξιοπρέπεια, της οποίας η φωνή ακούγεται στην Ευρώπη. “Από αυτή την πορεία δεν πρέπει να αποκλίνουμε” πρόσθεσε.

“Επίσης πρέπει να στηρίξετε γιατί η αντιπολίτευση θέλει να κοντύνει τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη, να προκληθεί κάποιους είδους αναταραχή και να αμφισβητηθεί η νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι πολίτες. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Το μήνυμα που πρέπει να βγει από την κάλπη είναι ότι η ΝΔ είναι πανίσχυρη, για την σταθερότητα της χώρας” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια Ελλάδα που μετατρέπεται σε απέραντο εργοτάξιο, με τα έργα να αρχίζουν να παραδίδονται. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Εύβοια είπε ότι η κυβέρνηση ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις της.

Αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο: Έκανε λόγο για την επιστολική ψήφο όπου 200.000 συμπολίτες θα αξιοποιήσουν “αυτό το εργαλείο εμβάθυνσης της δημοκρατίας” και πρόσθεσε ότι έγινε πράξη μόνο με τις ψήφους της ΝΔ. Μίλησε για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ με στόχο τα 950 ευρώ, την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, το πρόγραμμα Φώφη Γεννήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, και είπε ότι περί τις 20.000 γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνου του μαστού που δεν γνώριζαν, γιατί το κράτος τους έκανε δωρεάν μαστογραφία, και θα γίνουν καλά γιατί τον διέγνωσαν έγκαιρα. Μίλησε για τη μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, και είπε ότι ενώ το 2019 πήγαιναν πολίτες στα γραφεία βουλευτών και ζητούσαν δουλειά, σήμερα πηγαίνουν οι εργοδότες και ζητούν εργαζόμενους.

Τέλος αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στην Άγκυρα την Δευτέρα και είπε ότι πηγαίνει “με απόλυτη αυτοπεποίθηση, και συνέπεια στις εθνικές γραμμές“. Τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή αμυντικά και γεωπολιτικά με πλαίσιο ισχυρών συμμαχιών, και ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση.

“Έγιναν με μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά. Δεν πρέπει να δώσουμε σε κανένα το πάτημα να θέσει σε αμφισβήτηση την πορεία της χώρας. Πρέπει να πολεμήσουμε την απάθεια και την αδιαφορία και να σπεύσουμε όλο στις κάλπες” είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επισήμανε τέλος, ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα με ρίζες στην κοινωνία, και φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της που σημαίνει-όπως είπε- ότι “κάτι σωστό έχουμε κάνει. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα γιορτάσουμε μαζί άλλη μια μεγάλη νίκη της ΝΔ“.


Keywords
Τυχαία Θέματα