Άλλο ένα ρατσιστικό χτύπημα στην Ισπανία, η απάντηση του παίκτη εντός και εκτός γηπέδου

16:37 28/4/2024 - Πηγή: Contra

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο αγωνίστηκε εναντίον της οικοδέσποινας Ατλέτικο Μαδρίτης και αυτό το παιχνίδι έγινε ευκαιρία ώστε ορισμένοι φίλαθλοι να προβούν σε ρατσιστικές επιθέσεις για μία ακόμη φορά στην Ισπανία...

Ο Νίκο Γουίλιαμς της Μπιλμπάο έγινε στόχος αυτής της μερίδας οπαδών των "Ροχιμπλάνκος" καθώς ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Ο παίκτης με το που αντιλήφθηκε την κατάσταση αμέσως επιδίωξε να διακόψει το παιχνίδι μιλώντας στον διαιτητή.

Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και λίγα λεπτά αργότερα, ο Νίκο σκόραρε και επέλεξε στην συνέχεια

να πανηγυρίσει δείχνοντας το χρώμα του δέρματός του στις κερκίδες. Ο ίδιος μετά τον αγώνα περιστατικό και ύστερα σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί με τα "κρούσματα" ρατσισμού.

Οι δηλώσεις

: «Δεν είναι φυσιολογικό να σε κακομεταχειρίζονται εξαιτίας του δέρματός σου. Ξέρω ότι υπάρχουν ηλίθιοι άνθρωποι παντού, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει».

«Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης με στήριξαν, με καταλαβαίνουν, είναι απαράδεκτο να ακούω ήχους μαϊμούς, είδα και άκουσα τρεις τύπους να το κάνουν αυτό».

Ο ρατσισμός δεν είναι ένα φαινόμενο με πτωτική τάση στην Ισπανία -κάθε άλλο- και από ότι φαίνεται θα χρειαστούν να παρθούν περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμησή του.

Διαβάστε περισσότερα

Είναι οριστικό, η συμφωνία επετεύχθη και ξεκινά η εποχή του Σλοτ στην Λίβερπουλ

Ο άλλοτε ανερχόμενος "Special One" έγινε πρόεδρος και καλείται να πάρει την σημαντική απόφαση

Keywords
Τυχαία Θέματα