Νεοφιλελεύθεροι και εκσυγχρονιστές εις σάρκα μίαν

15:48 6/2/2016 - Πηγή: Antinews

Όταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην εκπομπή Ιστορίες του Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει η Νέα Δημοκρατία να μετακινηθεί προς το κέντρο - ουσιαστικά ανέφερε πως δεν τον ενδιαφέρει η δεξιά πλευρά - πολλοί είπαν ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος δεν ξεκίνησε καλά τη θητεία του.

Η αναφορά του ότι θα πρέπει να θυσιαστούν πολιτικά και κάποιοι από την παλιά Ν.Δ. ξένισε πολλούς και μένει να φανεί τι επιπτώσεις θα έχει, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

θέλει να προχωρήσει το πολιτικό «φλερτ» με στελέχη του εκσυγχρονιστικού χώρου που άλλοτε είχαν κυρίαρχη θέση στο ΠΑΣΟΚ.

Μερικά από τα ονόματα που συζητούνται στα ενδότερα της νέας ηγετικής ομάδας είναι της Άννας Διαμαντοπούλου, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Γιώργου Φλωρίδη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αν και η χημεία είναι πάρα πολύ καλή, ειδικά με την πρώτη, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης πολλάκις έχει χρησιμοποιήσει στο δημόσιο λόγο του τον όρο «δημιουργική Ελλάδα» που είναι της πρώην υπουργού.

Η συνεχιζόμενη συζήτηση για την επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη να στρίψει το τιμόνι της Ν.Δ. προς το κέντρο, αδιαφορώντας και για το 15% που βρίσκεται στα δεξιά του κόμματος και σε άλλους σχηματισμούς και η εμμονή του να ενσωματώσει ή να συμμαχήσει με εκσυγχρονιστές και νεοφιλελεύθερους αλλοτινών εποχών, αναπόφευκτα θα δημιουργήσει, όπως εκτιμούν πολλοί, σημαντικά προβλήματα και είναι άγνωστο τι δυναμική θα δώσει στο κόμμα ή εάν θα προκαλέσει και φυγόκεντρες δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θέλει να μπει δημόσια στη συζήτηση για πρόσωπα, αλλά θεωρεί ότι δεν προκαλεί πρόβλημα στο κόμμα του αυτή η επιλογή και επιμένει ότι οι εκλογές κερδίζονται στο χώρο του κέντρου.

«Εάν αρχίσουν διάφοροι από τη Ν.Δ. να διαμαρτύρονται τόσο περισσότερο θα πείσουμε ότι οι προθέσεις μας είναι ειλικρινείς και όχι υποκριτικές» σημειώνουν εκείνοι που έχουν αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο και επιμένουν ότι έχουν πέσει τα τείχη που υπήρχαν στο παρελθόν.

Η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη ΝΔ και σε πρόσωπα του εκσυγχρονιστικού χώρου αναμένεται να δοκιμαστεί από τις αντιδράσεις που θα προκληθούν.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα