Η γεννηματα προαναγγελλει πρωτοβουλιες για συνεννοηση και κυβερνηση εθνικης ενοτητας...

13:30 18/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Πρωτοβουλίες στο επίπεδο της πολιτικής συνεννόησης και εξελίξεις στον χώρο...
της Κεντροαριστεράς προανήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες, στη βάση της άποψης ότι «την κρίση δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανένα κόμμα μόνο του». Μάλιστα η κυρία Γεννηματά θύμισε πως ήδη έχει δηλώσει ότι θα έπρεπε να είχε ήδη συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας
με τη συμμετοχή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ. Τόνισε, δε, πως οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι λύση.

«Θεωρώ ότι αυτή η Βουλή θα έπρεπε να δώσει λύση, θα έπρεπε να υπάρξει ομοψυχία, σχέδιο για το πώς η Ελλάδα δεν θα απομονωθεί, πώς δεν θα αμφισβητηθούν κυριαρχικά της δικαιώματα, πώς θα πάρει μπροστά η οικονομία η οποία φαίνεται να βυθίζεται διαρκώς, πώς θα κερδίσει αξιοπιστία», σημείωσε σχετικά σε συνέντευξη της σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Η κυρία Γεννηματά περιγράφοντας την κατάσταση στον χώρο της Κεντροαριστεράς σημείωσε ότι δεν μπορεί να χαθεί χρόνος για τη δημιουργία ενός συγκροτημένου πολιτικού πόλου, ενώ ανέφερε πως γίνονται ήδη παρασκηνιακές συζητήσεις, ακόμα και με το Ποτάμι. Όπως είπε ήδη έχει γίνει προσέγγιση στην νέα γενιά και θύμισε το κείμενο των 200 νέων κάτω των 30, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες της. Επίσης ανέφερε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, τόσο σε επίπεδο ομογένειας, όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εις ό,τι αφορά στις ζυμώσεις που γίνονται με άλλα κόμματα ή πολιτικές προσωπικότητες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Υπάρχουν συνεννοήσεις, υπάρχουν επικοινωνίες, υπάρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις πολλές όλο αυτό το διάστημα, αλλά αυτά τα πράγματα δημοσιοποιούνται όταν ωριμάζουν».

Σε ερώτηση εάν παρασκηνιακές διαδικασίες υπάρχουν και το Ποτάμι απάντησε:

«Υπάρχουν και με το Ποτάμι βεβαίως».

Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως η ίδια ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια για την ηγεσία ενός νέου κομματικού σχηματισμού, που απ' ότι φαίνεται βρίσκεται σε φάση επώασης.

Πέραν αυτών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Το καραβάνι του κ. Τσίπρα προχωρά, αλλά δυστυχώς φαίνεται να προχωρά μόνο του σε μια έρημο, απομονωμένο. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ταυτόχρονα κάθε μέρα που περνάει απομονώνεται η χώρα μας. Εγώ πραγματικά ανησυχώ. Ανησυχώ και δεν θα περιμένω την πλήρη απομόνωση και την καταστροφή της χώρας, τόνισε μεταξύ των άλλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα