Εκνευρισμένος ο Μαργαρίτης Σχοινάς με την EBU: Γιατί απαγόρευσε τη σημαία της ΕΕ από τη Eurovision;

14:08 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με την απαγόρευση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Eurovision εξέφρασε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στο Politico o Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε: «Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU» και συνέχισε: «Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση γιατί το κάνει αυτό η EBU. Και τι εξυπηρετεί αυτό; Λιγότερο από έναν μήνα

από τις ευρωεκλογές, ποιος κερδίζει από την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ από τη Eurovision; Μόνο οι ευρωσκεπτικιστές και οι εχθροί της Ευρώπης».

Συνέχισε λέγοντας: «Θα μιλήσω μαζί τους (με τους ανθρώπους της EBU). Δεν θα το αφήσω αυτό να περάσει. Θα αναζητήσω εξηγήσεις και διευκρινίσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της πρόεδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι σίγουρα λυπηρό να απαγορεύεται η σημαία, που είναι η σημαία όλων των μελών της ΕΕ και άλλων μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, η οποία συχνά κυματίζει δίπλα στις εθνικές σημαίες σε δημόσια κτίρια».

Η EBU απάντησε πως δεν άλλαξε κάτι στην πολιτική της, ο καθένας μπορούσε να κυματίζει τη σημαία της χώρας του και του ουράνιου τόξου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το politico, πέρσι μπορούσε κανείς να διακρίνει και σημαίες της Ευρωπαϊκή Ένωσης, ενώ φέτος ήταν εξαφανισμένες. 

To άρθρο Εκνευρισμένος ο Μαργαρίτης Σχοινάς με την EBU: Γιατί απαγόρευσε τη σημαία της ΕΕ από τη Eurovision; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα