Υποχωρεί η θύελλα, ώρα για εκχιονισμό

Χειρότερη από ότι περίμεναν οι μετεωρολόγοι και πιθανόν μία από τις χειρότερες των τελευταίων 150 ετών αποδείχτηκε η μεγάλη χιονοθύελλα «Τζόνας» που έπληξε και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ανατολική ακτή των ΗΠΑ γύρω από την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη.

Τα χειρότερα, σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες μοιράζουν να έχουν περάσει, και τώρα, όπως γράφει πολύ χαρακτηριστικά η Washington Post,

ήρθε η ώρα… για τα φτυάρια.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη για να μην υπάρξουν περισσότερα προβλήματα σε δρόμους που ήταν ήδη σχεδόν αδιάβατοι ήρθη νωρίς την Κυριακή και άρχισε το έργο της αποκατάστασης.

Οι νεκροί από τη χιονοθύελλα είναι τουλάχιστον 20. Εχουν καταγραφεί 12 θάνατοι σε τροχαία δυστυχήματα που συνδέονταν με τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Αλλοι έξι πέθαναν προσπαθώντας να απομακρύνουν το χιόνι, ενώ δύο άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία στη Βιρτζίνια.

Η χιονοθύελλα «Τζόνας» ή «Snowzilla» (δηλαδή χιόνι και Γκοτζίλα) αφού πέρασε από την περιοχή της Ουάσινγκτον ενισχύθηκε αναπάντεχα καθώς κινήθηκε βόρεια και έφθασε στην Νέα Υόρκη.

Εφερε 50-70 εκατοστά χιονιού και, κατά τόπους, πολλά περισσότερα. Αρκετό έπεσε και μέσα σε πόλεις, όπως στη Νέα Υόρκη όπου δεν έλειψαν τα προβλήματα. Τώρα πλέον κατευθύνεται προς τον Ατλαντικό.

Κλειστά αεροδρόμια, παράλυση σε μεταφορές κάθε είδους, νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα σε μια ζώνη πολλών εκατομμυρίων κατοίκων συμπληρώνουν το σκηνικό του καιρού.

Πολλές χιλιάδες πτήσεις -πάνω από 7.000- ματαιώθηκαν καθώς, μεταξύ άλλων, και τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης είχαν κλείσει ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Εντεκα πολιτείες έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τις Αρχές -ειδικά αυτές στην πολιτείας της Νέας Υόρκης- να έχουν επιβάλλει από το Σάββατο απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων -εκτός από ασθενοφόρα, πυροσβεστικές αντλίες και περιπολικά- αλλά και διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post Υποχωρεί η θύελλα, ώρα για εκχιονισμό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα