Τζέφερσον (Fed): Υπέρ της διατήρησης σταθερών επιτοκίων λόγω πληθωρισμού

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Φίλιπ Τζέφερσον, τάχθηκε υπέρ της παραμονής των επιτοκίων στα σημερινά περιοριστικά επίπεδα μέχρι να υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2%.

«Εξακολουθούμε να αναζητούμε επιπρόσθετες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο του 2%» ανέφερε ο Τζέφερσον, σύμφωνα με το Reuters. «Μέχρι να το έχουμε αυτό πιστεύω ότι είναι κατάλληλο να διατηρήσουμε τα επιτόκια σε περιοριστικά επίπεδα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η άποψή του άλλαξε μετά τις τελευταίες μετρήσεις, οι οποίες έδειξαν ότι ο πληθωρισμός κινήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Fed Νέας Υόρκης, οι προβλέψεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό και τις τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τον Απρίλιο. Ειδικότερα, οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί με ρυθμό 3,3% κατά τον επόμενο χρόνο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Νοέμβριο. Τους προηγούμενους μήνες οι προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού σε διάστημα ενός έτους βρίσκονταν στο 3%.

#ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ #FED #επιτόκια #πληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
tzeferson-fed-yper-tis-diatirisis-statheron-epitokion-logo-plithorismou.htm
Τυχαία Θέματα