Conference League: Πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού

Σε ρυθμούς τελικού Conference League δεν κινούνται μόνο Ολυμπιακός και Φιορεντίνα, αλλά και όλο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει και την ευθύνη για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Γι’ αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 13/5) ευρεία σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στη λεωφόρο Κατεχάκη, παρόντος και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία ήρθε ως συνέχεια της επίσκεψης υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΓΑΔΑ

στο Βέλγιο, όπου είχαν επαφές με τους αξιωματούχους ασφαλείας της UEFA, στο περιθώριο της αναμέτρησης Κλαμπ Μπριζ – Φιορεντίνα για την ίδια διοργάνωση.

Ο Αττικάρχης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, που ήταν παρόντες στη συζήτηση που έγινε στο Βέλγιο, παρέθεσαν πληροφορίες – όχι μόνο για τα μέτρα τάξης που εφαρμόστηκαν από τις αρχές της ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των φιλάθλων της ιταλικής Φιορεντίνα, που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό της Αθήνας.

Οι προβληματισμοί της ΕΛΑΣ για τον τελικό του Conference League

Από τα όσα διέρρευσαν δύο είναι οι προβληματισμοί της ΕΛΑΣ.

Ο πρώτος αφορά στη διεθνή συγκυρία και τις απειλές που έχουν διατυπώσει οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σχετικά με την πραγματοποίηση επίθεσης κατά τη διάρκεια αθλητικών διοργανώσεων, όπως για παράδειγμα οι αναμετρήσεις της τελικής φάσης του Champions League και άλλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι στη σύσκεψη μετείχαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ).

Άπαντες συμφώνησαν στην ανάγκη ενεργοποίησης των δικτύων πληροφοριών σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού, για τη συλλογή πληροφοριών αναφορικά με κινήσεις υπόπτων για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Πρόκειται γι’ αυτό να ζητηθεί και η συνδρομή της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol, ενώ αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος και αποκλεισμός του γηπέδου πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, αλλά και των ξενοδοχείων όπου θα καταλύσουν οι ομάδες και οι εκπρόσωποι της UEFA.

Επίσης θα υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση σε εμπορικά σημεία της πόλης όπου αναμένεται να κινηθούν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας και όσοι επισκεφθούν την Αθήνα με αφορμή την ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει τις Αρχές είναι η παρουσία περίπου 9.000 φιλάθλων του Ολυμπιακού στο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου και θα φιλοξενηθεί ο τελικός.

Διαβάστε επίσης:

Μεντιλίμπαρ: Θέλουμε οπωσδήποτε νίκη με την ΑΕΚ

OpenAI – GPT-4o: Έρχεται η μετεξέλιξη του GPT-4 με έμφαση στην ομιλία

100 χρόνια Targa Florio!

Keywords
Αναζητήσεις
conference-league-proti-syskepsi-gia-ta-metra-asfaleias-tou-telikou.htm
Τυχαία Θέματα
Conference League, Πρώτη,Conference League, proti