Back to basics

Ποια τεχνολογία θα φέρει την επανάσταση στη δουλειά σας;

Αναμφίβολα η τεχνολογία κινείται με τεράστια ταχύτητα και είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε το μέλλον με σχετική ασφάλεια. Ακόμα δυσκολότερο να αποφασίσουν τα agencies πού και πόσο να επενδύσουν για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών τους. Κλειδί εδώ, είναι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα και φυσικά ο άνθρωπος.

Τη διαφορά στη δουλειά μας την κάνουν οι άνθρωποι. Μηχανές, metrics, εργαλεία και άλλα, βοηθούν τους ανθρώπους της επικοινωνίας να πάρουν αποφάσεις για τις καμπάνιες που διαχειρίζονται,

αλλά διαφημιστές και διαφημιζόμενοι χανόμαστε πολλές φορές στα data και στις αναλύσεις και χάνουμε την ουσία. Η δουλειά μας ήταν, είναι, και σίγουρα θα είναι, να μεταφέρουμε αποτελεσματικά το μήνυμα μιας μάρκας στο κοινό που απευθύνεται. Ώστε αυτό να πειστεί και να προβεί σε ενέργεια υπέρ της μάρκας. Αυτό δεν θα αλλάξει και σίγουρα δεν πρέπει να το ξεχνάμε ή να το βάζουμε στην άκρη. Ο τρόπος που το κάνουμε σίγουρα αλλάζει συνεχώς, αλλά η ουσία μένει πάντα ίδια.

Ποια performance metrics θα κυριαρχήσουν αύριο και γιατί;

Για να κάνουμε αυτή τη δουλειά σωστά χρειαζόμαστε μετρήσεις και μάλιστα αξιόπιστες και εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται. Λέμε ότι η digital επικοινωνία είναι η πλέον μετρήσιμη συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέσα. Σίγουρα για αυτήν υπάρχουν πολλά metrics όμως πόσο αξιόπιστα είναι; Ποια είναι η πηγή τους; Ποια από αυτά μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν; Πρόσφατα διάβαζα ότι σχεδόν τα μισά data που χρησιμοποιούνται για το ad targeting είναι λάθος (Πηγή: AdAge).

Πολλά metrics που χρησιμοποιούνται για αποφάσεις πάνω στις καμπάνιες προέρχονται από τα ίδια τα μέσα/πλατφόρμες. Η ανάγκη για αξιόπιστη έρευνα στα ψηφιακά μέσα είναι πολύ μεγάλη, αλλά η ελληνική αγορά είναι μικρή και αυτό κάνει αυτήν την έρευνα πολύ ακριβή σε κόστος. Καταλήγουμε λοιπόν, ότι αυτό που μετράει τελικά είναι η ικανότητα κριτικής σκέψης των ανθρώπων που σχεδιάζουν τις επικοινωνίες των μαρκών. Αυτό που η εμπειρία τους και το «στομάχι» τους, λέει ότι είναι σωστό ή λάθος, όσα metrics και αν περάσουν μπροστά από τα μάτια τους. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά και οι καμπάνιες θριαμβεύουν όταν οι διαφημιζόμενοι τους εμπιστεύονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα