Η Daikin Europe επεκτείνει τον όγκο παραγωγής αντλιών θερμότητας

Η Daikin Europe NV προχωρά στην επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Daikin Device Τσεχίας, και συγκεκριμένα σε εργοστάσιο αντλιών θερμότητας στο Μπρνο της Τσεχίας. Η επένδυση αυτή θα οδηγήσει, όπως τονίζει η εταιρεία, σε πενταπλάσια αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας έως το 2025 με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για αντλίες θερμότητας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η επένδυση θα δημιουργήσει

τουλάχιστον 500 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή του Μπρνο, που θα καλυφθούν πριν από το 2025, όπως επισημαίνεται. Θα οδηγήσει δε στην κατασκευή ενός επιπλέον εργοστασίου, καθώς και νέων γραμμών παραγωγής. Ακολουθεί προηγούμενες επενδύσεις για την ενίσχυση του όγκου παραγωγής της Daikin στην Ευρώπη, με επεκτάσεις των εργοστασίων της στο Βέλγιο και τη Γερμανία, μαζί με την ίδρυση ενός ολοκαίνουργιου εργοστασίου στην Πολωνία, έως το 2024.

«Προσπαθούμε να αναπτύσσουμε και να παρασκευάζουμε τα προϊόντα μας κοντά στις αγορές που εξυπηρετούμε», δήλωσε ο Patrick Crombez, Γενικός Διευθυντής της Daikin Europe Heating and Renewables.

Keywords
Τυχαία Θέματα