Η έκθεση της Google για την ασφάλεια των διαφημίσεων το 2023

Η Google δημοσίευσε την ετήσια Έκθεση Ασφάλειας Διαφημίσεων (Ads Safety Report) ώστε μοιραστεί την πρόοδο που έχει σημειώσει στην επιβολή των πολιτικών της για διαφημιζομένους και εκδότες και να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στο έργο της με στόχο τη διατήρηση ενός υγιούς διαδικτύου που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Η κυριότερη τάση του 2023 ήταν ο αντίκτυπος του generative AI.

Αυτή η νέα τεχνολογία εισήγαγε σημαντικές αλλαγές στον κλάδο της

ψηφιακής διαφήμισης, από τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, έως την επεξεργασία εικόνας. Φυσικά, το generative AI παρουσιάζει και νέες προκλήσεις. Το 2023, οι απάτες σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες αυξήθηκαν.

Οι κακόβουλοι παράγοντες εξελίσσουν συνεχώς τις τακτικές τους για τη χειραγώγηση της ψηφιακής διαφήμισης προκειμένου να εξαπατήσουν ανθρώπους και νομοταγείς επιχειρήσεις. Για να αντιμετωπίσει η Google αυτές τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές, ενημέρωσε γρήγορα τις πολιτικές της, ανέπτυξε ομάδες ταχείας επέμβασης και βελτίωσε τις τεχνικές ανίχνευσής της.

Συνολικά, μπλόκαρε ή αφαίρεσε 206,5 εκατ. διαφημίσεις για παραβίαση της πολιτικής παραπλανητικής περιγραφής, η οποία περιλαμβάνει πολλές τακτικές απάτης, καθώς και 273,4 εκατ. διαφημίσεις για παραβίαση της πολιτικής της για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Επίσης, μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 1 δισ. διαφημίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα