Australian Open: O Μπόρζες κέρδισε τον Ντιμιτρόφ κι έγραψε ιστορία! (vids)

Ο Πορτογάλος Νούνο Μπόρζες έγραψε τη δική του ιστορία στη Μελβούρνη μετά τη νίκη του κόντρα στον αήττητο φέτος, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-7(3), 6-4, 6-2, 7-6(6) μετά από 3 ώρες και 5 λεπτά κι έγινε ο πρώτος Πορτογάλος (σε άνδρες και γυναίκες) που φτάνει στο 4ο γύρο του Australian Open



Ο Μπόρζες σταμάτησε στους 21 άσους (4 δίπλα λάθη) κέρδισε το 78% των πόντων πίσω από το πρώτο service (80/103) και το 47% στο δεύτερο (22/47), είχε 44 winners και 42 αβίαστα

λάθη, όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι έσβησε τις 11 από τις 12 ευκαιρίες για break του Ντιμιτρόφ. Ο Πορτογάλος έκανε εξαιρετική δουλειά και πάνω στο φιλέ κερδίζοντας τους 21 από τους 25 πόντους που διεκδίκησε. 

Το 1ο set πήγε στο tie-break, με τους δύο παίκτες να δείχνουν συνέπεια πίσω απότ η γραμμή του service, με τον Νιμιτρόφ να συνεχίζει τα εξαιρετικά του service και χωρίς να δεχθεί mini-break και κάνοντας ο ίδιος δύο (5/3, 6/3) έφτασε στο 7/3 και στο 1-0. 

Το πρώτο πλήγμα για τον Βούλγαρο ήρθε στο 2ο set με τον Μπόρζες να φτάνει σε break (3-2) και από εκεί και περα σβήνοντας συνολικά 6 break-points του Ντιμιτρόφ έκανε το 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο 3o set τα πράγματα έγιναν ακομα πιο δύσκολα για τον Ντιμιτρόφ, με τον Μπόρζες να κατακτά τα πρώτα 4 games (4-0) έχοντας σπάσει δύο φορές το service του Βούλγαρου (1-0, 3-0) και στη συνέχεια κρατώντας εύκολα το service του έκανε το 6-2 παίρνοντας προβάδισμα στα sets με 2-1. 

Στο 4ο σκέλος του αγώνα ο Ντιμιρόφ μετά από το 0/11 break-points μέχρι εκείνη την ώρα, θα φτάσει στο πρώτο του break και σε συνδυασμό με ένα εύκολο hold θα προηγήθεί με 2-0. Μάλιστα στο 9ο game ο Βούλγαρος πήρε τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το ματς, όμως ο Μπόρζες βρήκε την ευκαιρία και πήρε το break πίσω μειώνοντας σε 5-4 και αμέσως μετά ισοφάρισε σε 5-5. 

Οι δύο αντίπαλοι πήγαν για δεύτερη φορά σε tie-break με τον Μπόρζες να παίρνει προβάδισμα με 4/1, τον Ντιμιτρόφ να ισοφαρίζερι σε 4/4 και με δύο mini-break να φτάνει σε set-point (6/5), όμως με 3 σερί πόντους ο Μπόρζες έφτασε στο 8/6, αλλά και στην ιστορική πρόκριση στο Australian Open εκέι όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ που κέρδισε εύκολα τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ. 



AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: O Μπόρζες κέρδισε τον Ντιμιτρόφ κι έγραψε ιστορία! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα