Κορέτσα: “Αλλάζουμε Βασιλιά στην Ισπανία”

Ο Άλεξ Κορέτσα, όπως και όλοι οι Ισπανοί, πρέπει να αισθάνονται ευλογημένοι με την παρουσία του Κάρλος Αλκαράθ στο παγκόσμιο τένις καθώς στο πρόσωπο του 20χρονου Ισπανού, βλέπουν έναν άξιο αντικαταστάτη του Βασιλιά τους, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Ναδάλ για πάνω από 20 χρόνια έδωσε νόημα στο Ισπανικό τένις και η καθημερινή ενασχόληση των Ισπανών με το τένις θα συνεχίσει να υφίσταται καθώς ο Κάρλος

Αλκαράθ θα συνεχίσει την παράδοση, εκπροσωπώντας τη χώρα στο πιο υψηλό επίπεδο του αθλήματος.

Μάλιστα, ο Κορέτσα πιστεύει ότι ο Αλκαράθ είναι ικανός να οδηγήσει σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα το άθλημα, αφού εκπροσωπεί τη νέα γενιά και όλα πλέον γίνονται πιο γρήγορα, πιο θεαματικά…

“Αν δούμε τα αποτελέσματά του, κερδίζει τα ματς όπως έκαναν όλοι οι θρύλοι, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Η σύγκριση είναι λογική. Εδώ στην Ισπανία είχαμε τον Ράφα, οπότε οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές και τώρα έχουμε τον Καρλίτος. Είναι σαν να αλλάζουμε Βασιλιά.

“Ναι, έχουμε ακόμα τον Ράφα οπότε είμαστε ευλογημένοι που την ίδια στιγμή βλέπουμε και τον Καρλίτος να γεννά τόσο ωραία συναισθήματα. Εκπροσωπεί τη νέα γενιά και όπως όλοι οι νέοι θέλουν τα πάντα να γίνονται πιο γρήγορα, ο Καρλίτος παίζει ένα πιο μοντέρνο τένις. Συνέχεια γελάει στο court κι αυτό είναι ωραίο.

“Στην εποχή μου, όταν έπαιζες με τον Σάμπρας ή τον Μπέκερ ή τον Αγκάσι ή τον Βιλάντερ, ήταν κάτι σαν κατάρα. Ένιωθες μεγάλο σεβασμό γι’αυτούς. Με τον Αλκαράθ, είναι σαν να παίζεις με έναν φίλο, σαν σε προπόνηση και δεν νιώθεις μεγάλο φόβο. Την ίδια στιγμή, εκείνος δείχνει να μην νοιάζεται για τα ίδια θέματα που είχαμε εμείς, είναι πιο ήρεμος, πιο άνετος και είναι ωραίο που τον βλέπεις να το διασκεδάζει” είπε χαρακτηριστικά ο Κορέτσα.

O Αλκαράθ βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open, μετά την άνετη νίκη επί του Σανγκ Γιούντσενγκ το Σάββατο.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Κορέτσα: “Αλλάζουμε Βασιλιά στην Ισπανία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα