Κρούνιτς και Πέρα στον τελικό της Βουδαπέστης (vids)

H Σέρβα Αλεκσάντρα Κρουνιτς και η Αμερικάνα Μπερνάντα Πέρα θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο 250αρι τουρνουά της Βουδαπέστης, μετά τις νίκες τους στα ημιτελικά απέναντι σε Γιούλια Πουντιτσέβα και Άννα Μπόνταρ αντίστοιχα, σε έναν τελικό ανάμεσα σε δύο παίκτριες από την πρώην Γιουγκοσλαβία, καθώς η Πέρα είναι γεννημένη στην Κροατία. 

Στον 1ο χρονικά ημιτελικό η Νο105 του κόσμου Κρούνιτς, έκανε τη μίνι έκπληξη επικρατώντας της Νο32 και κάτοχο του τίτλου, Πουτίντσεβα με 6-2, 6-2 σε 76 λεπτά.

Η Σέρβα ήταν εξαιρετική από τη

θέση του service, έχοντας 71% κερδισμένους πόντους στο 1ο, ενώ έσβησε και τα 7 break-points της Καζάκας, που με τη σειρά της κέρδισε μόλις το 54% των πόντων από το 1ο service και 45% από το 2ο.

Η Κρούνιτς έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα παίρνοντας τα πρώτα 4 games (4-0), για να κλείσει εύκολα το 1ο σκέλος του ημιτελικού με ένα σχετικά εύκολο hold. 

Στο 2ο set η Σέρβα κατάφερε να μετατρέψει το 2-2, σε 6-2 κατακτώντας τα τελευταία τέσσερα games του αγώνα, επιστρέφοντας έτσι σε τελικό WTA μετά από τον Ιούνιο του 2018. 

Locked in

@KrunicAlex eliminates the defending champion to reach the final in Budapest!#WTABudapest pic.twitter.com/ONt3vhbpHR

wta (@WTA) July 16, 2022

Εκεί θα συναντήσει την Νο130 του κόσμου Μπερνάντα Πέρα, για την οποία μάλιστα αυτή ήταν μια ιστορική νίκη καθώς την Κυριακή θα παίξει στον 1ο τελικό της καριέρας της. 

Η Πέρα χρειάστηκε 86 λεπτά για να…απογοητεύσει το ουγγρικό κοινό το οποίο ήθελε να δει την Μπόνταρ στον τελικό της χώρας της, επικρατώντας με 6-3, 6-4

First final feels

Qualifier Bernarda Pera defeats Bondar 6-3, 6-4 to advance to her maiden WTA singles final in Budapest #WTABudapest pic.twitter.com/B7cB79UjKX

wta (@WTA) July 16, 2022

Η Αμερικανίδα έκανε μεγάλη ανατροπή στο 1ο set καθώς βρέθηκε πίσω με 0-3, ωστόσο με 6 σερί games το κατέκτησε με 6-3! 

Μάλιστα το σερί συνεχίστηκε και στο 2ο set φτάνοντας στο 9-0, με την Πέρα να παίρνει προβάδισμα με 3-0. Μετά από ένα τεράστιο hold στο οποίο έσβησε δυο break-points της Μπόνταρ, η Πέρα δεν κατάφερε να κλείσει το ματς στο service της (5-3), με την αντίπαλό της να μειώνει σε 5-4. 

Feelin' it

6⃣ games in a row for Bernarda Pera to grab the first set 6-3 against Bondar.#WTABudapest pic.twitter.com/B80q8CrkUE

wta (@WTA) July 16, 2022

Το break αυτό ωστόσο δεν κατάφερε να το “εξαργυρώσει” με την Πέρα να φτάνει σε νέο break και με 6-4 να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη. 

BUDAPEST WTA 250 SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Κρούνιτς και Πέρα στον τελικό της Βουδαπέστης (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα