Οι ελληνικές συμμετοχές στο Les Petits As

Στην πόλη Ταρμπ της Γαλλίας θα διεξαχθεί το πολύ σημαντικό junior indoor τουρνουά (U14) Les Petits As – Le Mondial Lacoste, το οποίο θα έχει για μια ακομη φορά το ελληνικό στοιχείο με τον Αλέξανδρο Αυγέρη και την Λύδια Παναγιωτίδου να βρίσκονται στο προκριματικά ταμπλό σε αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα. Στη Γαλλία, θα βρεθεί και ο Ραφαήλ

Παγώνης, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των επιλαχόντων, ωστόσο αναμένεται να βρεθεί κι αυτός στα προκριματικά του τουρνουά.

Η αίτηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) για τη συμμετοχή των Ελλήνων παικτών στο κυρίως ταμπλό μέσω OA (Organiser Acceptances) απορρίφθηκε από τους Γάλλους με αποτέλεσμα οι δύο ελληνικές συμμετοχές να μπουν στα (δύσκολα) προκριματικά και ο Παγώνης να είναι alternate. 

Αυγέρης και Παναγιωτίδου θα αναχωρήσουν για τη Γαλλία την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ ο Παγώνης θα μεταβεί στην πόλη Ταρμπ, από την Ολλανδία και συγκεκριμένα από την πόλη του Άρνεμ όπου βρίσκεται για προετοιμασία. 

Το Les Petis As – Le Mondial Lacoste ειναι ένα τουρνουά για παίκτες ηλικίας 12-14 ετών που διεξάγεται στην πόλη Ταρμ της Γαλλίας. Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι ένα από το 5 τουρνουά Super κατηγορίας στο Tour U14 της Tennis Europe Junior και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το κορυφαίο indoor τουρνουά U14 του κόσμου. 

Τον τίτλο στη διοργάνωση έχουν κατακτήσει στο παρελθόν παίκτες οι οποίοι στη συνέχεια κατέκτησαν Grand Slam, όπως οι Ράφα Ναδάλ, Μάικλ Τσανγκ, Μαρτίνα Χίνγκις, Κιμ Κλάιστερς, Χουάν Κάρλος Φερέρο, Γέλενα Οσταπένκο και Μπιάνκα Αντρέσκου. 

Λόγω του περιοριστικού ηλικιακού εύρους ελάχιστοι παίκτες έχουν κερδίσει τον τίτλο περισσότερο από μια φορές με τις Χίνγκις και Τιμέα Μπαζίνσκι. 

Το Les Petits As – Le Mondial Lacoste θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22-28 Ιανουαρίου.

The post Οι ελληνικές συμμετοχές στο Les Petits As appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα