Σφιόντεκ: “Θα μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα” (vid)

Απογοητευμένη με την ήττα και τον αποκλεισμό της στον τρίτο γύρο του Australian Open εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου η Ίγκα Σφιόντεκ. Η 22χρονη Πολωνή είπε πως έκανε ότι της ήταν δυνατό για να προκριθεί αλλά δεν τα κατάφερε, και είπε πως έχει μπροστά της αρκετές ευκαιρίες για να διορθώσει τα λάθη στο παιχνίδι της.

“Ναι, δεν έχω πολλές σκέψεις τώρα. Θα ξαναδώ το παιχνίδι, και θα αναλύσω τι έκανα λάθος. Δε ξέρω. Ένιωθα ότι είχα τα πάντα υπό έλεγχο μέχρι που μου έκανε break στο δεύτερο

set. Είχα και 2 ευκαιρίες να της σπάσω το service στο δεύτερο set και δεν το έκανα. Και είναι κρίμα.

Αλλά όταν με έσπασε, ήταν κάπως προληπτική. Ήθελα να το κάνω και εγώ στα επόμενα games, και ίσως το βιαζόμουν σε κάποια διαστήματα. Απλώς δεν έπαιζα χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή μου και τη φυσική μου κατάσταση. Υποθέτω ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά σ’ αυτό, για να νιώσω πιο άνετα του χρόνου.”

Για το αν τη δυσκόλεψε κάτι στο σερβίς, είπε: “Ήταν δύσκολο να τη διαβάσω στο σερβίς. Θα έλεγα ότι σερβίρει όπως η Σαμπαλένκα, η Ριμπάκινα, έχουν ομοιότητες ως προς την τοποθέτηση και την ταχύτητα. Δεν επέστρεφα καλά σ’ αυτό το τουρνουά με τον ίδιο τρόπο όπως συνήθως, ειδικά στο δεύτερο service.

Ακόμα όμως πιστεύω πως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Τεχνικά δε λειτούργησε καλά το παιχνίδι μου, αλλά έπαιξα όσο καλύτερα γινόταν. Δε μετανιώνω για κάτι. Σίγουρα θα μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα”.

Σχετικά με τον περσινό τελικό, και τα συναισθήματα της φετινής ήττας, είπε: Πέρυσι ένιωσα πολύ διαφορετικά στο θέμα της ισορροπίας των συναισθημάτων. Ένιωσα ότι ολόκληρη η σεζόν θα είναι αρκετά σκληρή λόγω της δύσκολης εκκίνησης. Περίμενα πολλά περισσότερα.

Φέτος επικεντρώθηκα περισσότερο στα αποτελέσματα και όχι στην κατάταξη και στο παιχνίδι μου λίγο περισσότερο. Φέτος νιώθω ότι θέλω να επιστρέψω στη δουλειά. Ξέρω ότι θα έχω πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν για να δείξω το παιχνίδι μου. Πέρυσι ένιωσα σαν να έχει κατακλυστεί από την αρχή η χρονιά ως Νο1 στον κόσμο. Με είχε ταρακουνήσει.”

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Σφιόντεκ: “Θα μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα