Αντιδράσεις Κόμματων για ΠτΔ: Δεν ακούσαμε κάτι καινούριο

Η φράση "δεν ακούστηκε τίποτα καινούριο" περιγράφει τις πρώτες αντιδράσεις κομμάτων μετά την ενημέρωση της Βουλής και του λαού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Περαιτέρω, κόμματα επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν καλύτερα την ομιλία του κ. Αναστασιάδη και να προβούν σε λεπτομερή σχόλια.

Α. Κυπριανού Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ: Η υποβολή ερωτημάτων θα επέτρεπε διασαφήνιση κάποιων πτυχών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε τις θέσεις και

τις απόψεις του. Η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων θα επέτρεπε τη διασαφήνιση κάποιων πτυχών. Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόοδος και αυτό οφείλεται στην υιοθέτηση των συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ. Όμως, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, υπάρχουν και δυσκολίες. Έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα για εποικοδομητική στάση σε αυτή την κρίσιμη περίοδο του Κυπριακού.

Το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στις "Τομές στα Γεγονότα", δήλωσε ότι "δεν ακούσαμε κάτι καινούριο" και εξέφρασε τη θέση ότι η διαδικασία θα έπρεπε να είναι διαφορετική για να υποβληθούν ερωτήματα.

Χρύσης Παντελίδης Εκτελεστικός Δ/ντης Κέντρου Μελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος»: Δημιουργούνται περισσότερες απορίες

Από αυτή την ομιλία δημιουργούνται περισσότερες απορίες από αυτές που ο ΠτΔ επιχείρησε να λύσει. Δεν έχει γίνει σεβαστό ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης θα έχει τον πρώτο λόγο στην ιδιοκτησία του. Ερώτημα: Ποιες είναι οι 22 κατηγορίες στο περιουσιακό; Ερώτημα: Ποια κριτήρια συζητούνται στο εδαφικό;

Κ. Ευσταθίου Αναπλ. Πρόεδρος ΕΔΕΚ: Τίποτα καινούριο

Αυτά που είπε ο ΠτΔ είναι αυτά που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δεν έχουμε ακούσει ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης θα έχει τον πρώτο λόγο. Δεν έχει πει λέξη για την Τουρκία και πώς θα φύγει ο κατοχικός στρατός. Δεν έχουμε ακούσει λέξη πώς οι έποικοι θα φύγουν. Ακούσαμε υμνολόγιο στη ΔΔΟ.

Α. Αποστόλου Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου Συμμαχίας Πολιτών: Δεν κατευνάστηκαν οι ανησυχίες μας για το θέμα της μετεξέλιξης

Η μεγαλύτερη μας ανησυχία είναι να διασφαλιστεί η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ΠτΔ δεν έχει κατευνάσει αυτές τις ανησυχίες.

ΔΗΣΥ: Δεν υπάρχει "συσκότιση" αλλα πλήρης διαφάνεια

Δια του εκπροσώπου τύπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο ΔΗΣΥ, επισημαίνει ότι η ενημέρωση του Προέδρου έγινε σε ανοικτή συνεδρίαση του Σώματος και επομένως ισοδυναμεί με ενημέρωση ολόκληρου του κυπριακού λαού. Επομένως φαίνεται ότι όχι μόνο δεν υπάρχει «συσκότιση», αλλά, επικρατεί πλήρης διαφάνεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα