Καταγγελία: Ηλικιωμένη πέθανε αναμένοντας ασθενοφόρο στα ορεινά

Ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της σε ορεινή κοινότητα της Λευκωσίας περιμένοντας το ασθενοφόρο, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο ηλικιωμένης στις ορεινές περιοχές της Λευκωσία που ανέμενε μάταια το ασθενοφόρο, το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου ενώνει τη φωνή του με την ΟΣΑΚ, ώστε να προχωρήσει τώρα και χωρίς άλλη καθυστέρηση το νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία

των ασθενοφόρων.

Το Παρατηρητήριο τονίζει με τον πιο έντονο τρόπο, ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να επικαλείται ξανά και ξανά οικονομικούς λόγους γιατί το πείσμα και η αδιαφορία σε τόσο σημαντικά ζητήματα κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Είναι αδιανόητο η πολιτεία στο σύνολο της, και όχι μόνο η παρούσα κυβέρνηση, να κωλυσιεργεί σε τέτοιο βαθμό που να τίθενται σε κίνδυνο καθημερινά οι ζωές των ανθρώπων που ζουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

Το Παρατηρητήριο θεωρεί ότι είναι ευθύνη όλων η άμεση προώθηση λύσεων για την ορθή λειτουργία του συστήματος των ασθενοφόρων στην Κύπρο και όσοι καθυστερούν ή προβάλλουν προσκόμματα, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι αυτή τους η στάση είναι εγκληματική και αν δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοια σοβαρά ζητήματα να αφήσουν κάποιους άλλους πιο ικανούς να το κάνουν.

Τέλος, το Παρατηρητήριο αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να σταματήσουν να χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και η Κύπρος να ξεφύγει από πρακτικές και νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία, Ηλικιωμένη,katangelia, ilikiomeni