Οι εγγυήσεις στη συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου

Μετά τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και το ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

Μάλιστα, ο Άντρος Κυπριανού, ενημέρωσε τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας για τη συνάντηση που είχε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ν.Κοτζιάς, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό

του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στην ατζέντα θα κυριαρχήσει το θέμα των εγγυήσεων, στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας, ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών, που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο και διεθνή ζητήματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί και στο Ισραήλ για την προετοιμασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Ισραήλ.Ακολούθως θα έρθει στην Κύπρο για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Το θέμα των εγγυήσεων συζήτησε και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, στις επαφές του στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η τουρκική πλευρά δεν άνοιξε, ωστόσο, τα χαρτιά της για τη φόρμουλα, την οποία επιδιώκει.

Η θέση της Άγκυρας, όπως φέρεται να εκφράστηκε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, είναι ότι θα συζητήσει το θέμα των εγγυήσεων, αλλά στην ώρα του και όχι τώρα. Ο Άντρος Κυπριανού ενημέρωσε και τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, ενόψει της σημερινής επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη και της συνάντησης του με τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα