Άλατα στο μπάνιο: 4 απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε οριστικά

Τα άλατα στην κουζίνα και το μπάνιο είναι ένας κοινός πονοκέφαλος για πολλούς, καθώς αφήνουν πίσω τους θαμπές επιφάνειες και σκληρούς λεκέδες. Ωστόσο, η εξάλειψή τους δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο ή ειδικά καθαριστικά. Δείτε παρακάτω τέσσερις απλούς τρόπους για να επαναφέρετε τη λάμψη στις επιφάνειες του σπιτιού σας, χρησιμοποιώντας μόνο απλά και φυσικά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας.

Λευκό Ξίδι

Το λευκό ξίδι είναι ένα φυσικό και αποτελεσματικό καθαριστικό που δρα κατά των αλάτων. Απλώς ανακατέψτε ένα μέρος νερό με ένα μέρος λευκό ξύδι και ψεκάστε στην επιφάνεια.

Αφήστε το για λίγα λεπτά και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.

Μαγειρική Σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για την εξάλειψη δύσκολων λεκέδων με άλατα. Δημιουργήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και λίγο νερό, εφαρμόστε στην επιφάνεια και αφήστε τη να δράσει για λίγη ώρα πριν τρίψετε το σημείο.

Λεμόνι

Το οξύ του λεμονιού είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση των αλάτων. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε την επιφάνεια απευθείας ή ψεκάστε με χυμό λεμονιού.

Προστασία

Για να αποφύγετε την επανεμφάνιση των αλάτων, σκουπίστε τις επιφάνειες μετά τη χρήση και διατηρήστε τις όσο το δυνατόν πιο στεγνές.

Με αυτές τις απλές και φυσικές μεθόδους, τα άλατα στην κουζίνα και το μπάνιο σας θα γίνουν παρελθόν, διατηρώντας καθαρές και λαμπερές επιφάνειες σας με τον πιο οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και πρακτικό τρόπο.

Πηγή: spirossoulis.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλατα,alata