Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης… στην εποχή του κορονοϊού. Ένα κείμενο αφιερωμένο σε κάθε άνθρωπο που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να προοδεύει

13:47 24/1/2021 - Πηγή: iPop

24 Ιανουαρίου σήμερα και δεν είναι μια οποιαδήποτε ημέρα. Είναι η Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης κι αντί να βγεις για ψώνια, αφιέρωσε δύο λεπτών απ’ τον χρόνο σου για να διαβάσεις αυτό το κείμενο.

Δεν έχει νόημα να λέμε συνεχώς την αξία της εκπαίδευσης, αναμφίβολα είναι πολύ σημαντική και κάθε άνθρωπος που θέλει να προοδεύει και να εξελίσσεται το ξέρει. Ωστόσο, η εκπαίδευση είναι ένα τομέας που έχει πληγεί ιδιαίτερα αυτή την εποχή, την εποχή του κορονοϊού, που όλα πλέον έχουν αλλάξει.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ξέρουν πολύ καλά πως η εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω πανδημίας είναι εντελώς

διαφορετική. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι ο ιδανικός τρόπος μάθησης, όμως είναι μία λύση όταν όλα είναι κλειστά και το lockdown βρίσκεται σε ισχύ. Και μπορεί να είσαι σπίτι σου και να κάνεις μάθημα με την άνεσή σου, όμως δεν χαίρεσαι κιόλας, αφού ξέρεις πολύ καλά πως αυτή η μέθοδος δεν είναι και τόσο αποτελεσματική.

Pexels

Αλλά κακά τα ψέματα… Η πανδημία μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διαδικτυακά ένα σωρό μαθήματα και σεμινάρια που υπό άλλες συνθήκες ίσως να μην μπορούσαμε ή να μην προλαβαίναμε να παρακολουθήσουμε. Πλέον, μπορούμε να βρούμε στο ίντερνετ ό,τι θέλουμε, να συμμετάσχουμε σε όσα μαθήματα, ημερίδες, σεμινάρια και πολλά ακόμη θέλουμε και να έρθουμε πιο κοντά με τη γνώση ακόμα κι απ’ το σπίτι.

Όμως, μιας και είναι σήμερα η Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης, ας μην ξεχνάμε και το εξής. Η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα παιδιά και δεν σταματά στο Λύκειο ή το Πανεπιστήμιο. Η εκπαίδευση αφορά κάθε άνθρωπο που θέλει να εξελίσσεται, να προοδεύει, να πηγαίνει μπροστά και να γίνεται καλύτερος. Η εκπαίδευση δεν περιορίζεται στα θρανία, δεν έχει να κάνει με την ηλικία και δεν τελειώνει ποτέ. Είναι μια διαδικασία που επιδρά στη σκέψη, το χαρακτήρα, ακόμη και το σώμα. Η εκπαίδευση δεν σου δίνει μόνο γνώσεις, αλλά σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο. Πέρα από το γεγονός ότι σε βοηθά να αναπτύξεις δεξιότητες, διαμορφώνει αξίες, όπως την ηθική, την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα, την αφοσίωση, την ακεραιότητα του χαρακτήρα.

Pexels

Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα η εκπαίδευση δεν περιορίζεται στην παιδική ηλικία. Κάθε χρόνο ακούμε στις ειδήσεις πως ηλικιωμένοι κατάφεραν να μπουν στη σχολή που ήθελαν και να σπουδάσουν και κάθε χρόνο αισθάνομαι την ίδια χαρά και υπερηφάνεια γι’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν το έβαλαν κάτω, παρ’ όλο που δεν τους ξέρω.

Κι αν θες να εξελίσσεται και να προοδεύεις, μην ξεχνάς να μαθαίνεις, να εκπαιδεύεσαι, να διαβάζεις και να δοκιμάζεις. Όσο κι αν μεγαλώσεις, όσο κι αν έχεις σπουδάσει, πάντα θα υπάρχει κάτι στο οποίο αξίζει να εκπαιδευτείς και να το δοκιμάσεις. Κι ακόμα κι αν άργησες να το πάρεις απόφαση, μην το βάλεις κάτω. Ο δάσκαλός σου θα ‘ναι πάντα περήφανος για σένα και η εκπαίδευση συνεχώς ανοιχτή για να την ανακαλύπτεις, έστω και διαδικτυακά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης… στην εποχή του κορονοϊού. Ένα κείμενο αφιερωμένο σε κάθε άνθρωπο που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να προοδεύει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα