Φτιάξε μόνη σου χυλοπίτες με 4 υλικά χωρίς μηχανή!

15:01 25/10/2019 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών σήμερα και φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτικές χυλοπίτες με 4 υλικά και χωρίς μηχανή! Οι πιο γευστικές χυλοπίτες είναι αυτές που φτιάχνεις μόνη σου!

Μα θα μου πεις πώς θα φτιάξεις σπιτικές χυλοπίτες από το μηδέν, χωρίς μηχάνημα; Θα σου δείξουμε βήμα-βήμα πώς θα τις φτιάξεις.

Τις χυλοπίτες μπορείς να τις μαγειρέψεις με λίγο βούτυρο και τυρί τριμμένο. Διαφορετικά, μπορείς να προσθέσεις και κοτόπουλο ή λαχανικά ή ό,τι άλλο αγαπάς.

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών σήμερα και πρέπει να

την τιμήσουμε… αλλά ας δούμε πώς θα φτιάξουμε τις σπιτικές χυλοπίτες.

Τι θα χρειαστείς;700ml γάλα4-5 αυγάΛίγο αλάτιΠερίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσειςΠώς θα τις φτιάξεις;ΣυνταγήΣε μια μεγάλη λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.«Δουλεύουμε» τα υλικά μας μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Με το μάτι βλέπουμε αν πρέπει να προσθέσουμε λίγο παραπάνω γάλα ή αλεύρι, ώστε να πετύχουμε το ζυμάρι μας και να είναι λίγο σφιχτό.Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε μεγάλα μπαλάκια.Αλευρώνουμε το σημείο που θα ακουμπήσουμε το κάθε μπαλάκι για να ανοίξουμε το φύλλο μας. Ανοίγουμε το φύλλο μας, αλλά προσέχουμε να μην είναι πολύ ψιλό.Το κάθε φύλλο, το αφήνουμε να στεγνώσει για 10 λεπτά.Κάθε φύλλο που στεγνώνει, το κάνουμε ρολό με τη βοήθεια του πλάστη. Στη συνέχεια, το κόβουμε αρχικά οριζόντια στη μέση και στη συνέχεια, το κάθε ρολάκι το κόβουμε πάλι κάθετα αυτή τη φορά.Τα απλώνουμε για να στεγνώσουν για περίπου μια με δύο ημέρες.Και λόγω της ημέρας… κάνε και αυτό το τεστ:

Μπορείς να ταιριάξεις το όνομα με το είδος ζυμαρικών;

Photo: foodiesfeed

Το άρθρο Φτιάξε μόνη σου χυλοπίτες με 4 υλικά χωρίς μηχανή! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα