Η Τσατάνη ζητά να εξαιρεθεί η Θάνου από την πειθαρχική έρευνα εις βάρος της

19:15 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Να εξαιρεθεί η Βασιλική Θάνου από την πειθαρχική έρευνα που διενεργείται εις βάρος της ζητά η Γ. Τσατάνη, καθώς υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δρα μεροληπτικά απέναντί της. Παράλληλα, αρνείται τα όσα της προσάπτονται σχετικά με την συνάντησή της με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Εφετών, Γ. Τσατάνη, ελέγχεται πειθαρχικά σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Στην αίτηση για εξαίρεση της κ. Θάνου, η κ. Τσατάνη αναφέρει: «Eπί τριάντα πέντε έτη εισαγγελική λειτουργός, άνευ

οιασδήποτε μομφής εις βάρος του προσώπου μου, και της υπηρεσίας, την οποίαν ευλαβικώς και με ευλογίαν Κυρίου, απωθήσασα πάσαν μέριμναν βιοτικήν, διακονώ σε όλην την ζωήν μου, αφοσιωμένη στο ύψιστο έργο της Δικαιοσύνης, εξικνούμαι με θλίψη στο ιδιαίτερα δυσχερές εγχείρημα της αιτήσεως εξαιρέσεως της Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μου, ασκούσα δικαίωμα που μου παρέχει ο Νόμος».

Τονίζει δε ότι το κατηγορητήριο εις βάρος της δεν είναι συγκεκριμένο προκειμένου να μπορέσει να ετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Στην συνέχεια, στο κείμενο της αίτησης για εξαίρεση, η κ. Τσατάνη υπογραμμίζει: «Παρολο ό,τι ευλόγως ανέμενα, ότι θα είχατε δηλώσει αποχή από τη συγκεκριμένη προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση, που εσείς διατάξατε, διά της από 25-2-2016 χειρογράφου σημειώσεώς σας επί της από 24-2-2016 επιστολής του κ. Γενικού Εισαγγελέως της Κυπριακής Δημοκρατίας προς εσάς, υποβάλλουσα την παρούσα αίτηση εξαιρέσεως, σας γνωστοποιώ, εφόσον δεν δηλώνετε αποχή, ότι συντρέχει στο πρόσωπό σας λόγος εξαιρέσεως, και δη συνδέεσθε με ιδιαίτερη σχέση με την υπόθεση που κρίνεται, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί αμφιβολία για την αμεροληψία σας. Η ιδιαίτερη σχέση με την υπόθεση που κρίνεται, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί αμφιβολία για την αμεροληψία εγγυται στο οτι εχετε διατελέσει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2015, και ως εκ τούτου υπηρεσιακή προϊσταμένη του τότε διατελέσαντος υπηρεσιακού Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έχει εχθρότητα προς το πρόσωπό μου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ευλόγως εκτιμώ, με τη βεβαιότητα, ότι δεν είναι ο συνήγορός μου εκείνος που παρέδωσε στον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης τα ανωτέρω έγγραφα, και ότι εσείς είσθε εκείνη που παρέδωσε, την ανωτέρω πληροφόρηση, στον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος προκάλεσε, και συνεχίζει να προκαλεί, δυσθεώρητη δυσπιστία, πρωτίστως στο κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, και δευτερευόντως στο πρόσωπό μου, αλλά και της διαδικασίας, που εσείς διεξάγετε, η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, ώστε να διασφαλισθεί και αποκαλυφθεί η αλήθεια. Επιφυλάσσομαι παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου, για κάθε πράξη ή και παράλειψη, κατά τα ως άνω ιστορούμενα».

Τέλος, η κ. Τσατάνη προχωράει σε διάψευση των λεγόμενων του κ. Παπαγγελόπουλου.

The post Η Τσατάνη ζητά να εξαιρεθεί η Θάνου από την πειθαρχική έρευνα εις βάρος της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα