Κλειστά τα Τέμπη – Επιστροφή των αγροτών στα μπλόκα

12:53 14/2/2016 - Πηγή: iPop

Με φόντο τις πρόσφατες επεισοδιακές κινητοποιήσεις των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, οι αγρότες συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους εναντίον του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, επιστρέφοντας στα μπλόκα, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αγρότες ανακοίνωσαν αποκλεισμό των Τεμπών από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Μπορεί να απείχαν από τις διήμερες κινητοποιήσεις των υπόλοιπων, αγροτικών μπλόκων στην Αθήνα,

ωστόσο οι αγρότες των Τεμπών ανακοίνωσαν πως θα κλείσουν εκ νέου τα Τέμπη, καθώς είχαν αφήσει τους δρόμους ανοιχτούς, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των υπολοίπων αγροτών τις προηγούμενες ημέρες.

Επισημαίνεται πως το μπλόκο των Τεμπών, μαζί με αυτό των Μικροθηβών και πολλών ακόμα αγροτικών μπλόκων, αναμένουν πρόσκληση από την Κυβέρνηση, προκειμένου να τεθούν σε διάλογο, τα αιτήματα των αγροτών, γύρω από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο προωθείται από την ελληνική Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η ερχόμενη εβδομάδα, κρίνεται κρίσιμη γύρω από το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή αναμένεται να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση των επιτροπών των αγροτών από 68 μπλόκα για να αποφασιστεί κλιμάκωση των μελλοντικών κινητοποιήσεων.

Η Συντονιστική, σύμφωνα με τον αγροτο-συνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, επιμένει στην απόσυρση του νομοσχεδίου και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Ροδόπη οι οποίοι έπειτα από σχετική απόφαση στη γενική τους συνέλευση, προχωρούν σε αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Σημειώνεται πως μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι αγρότες θα ανοίγουν κάθε 2 ώρες και για 15 λεπτά το δρόμο, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των οδηγών.

Τέλος, τα αγροτικά μπλόκα στην Ξάνθη, σύμφωνα τον εκπρόσωπο τους Κώστα Δαλάτση, κρατούν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου κλειστή τη γέφυρα του Νέστου, στην Εγνατία Οδό, από τις 12 ως και τις 2 το μεσημέρι, ενώ από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ξεκινούν εκ νέου τους 7ωρους από τις 12 ως και τις 7 το απόγευμα.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Κλειστά τα Τέμπη – Επιστροφή των αγροτών στα μπλόκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα