Κυριακή βράδυ: Expectation VS Reality

20:18 26/9/2021 - Πηγή: iPop

«Πώς είσαι το βράδυ της Κυριακής», με ρώτησαν. Γενικά, όχι αυτήν την Κυριακή. Πώς είσαι τις Κυριακές; Πώς μια ερώτηση μπορεί να ξυπνήσει τόσα συναίσθημα και ταυτόχρονα ένα πλάκωμα στο στήθος; Πώς ενώ το έχω φιλοσοφήσει τόσο πολύ, νιώθω ακόμα σαν το μικρό κοριτσάκι που μόλις το μπανιάρισαν, του φορέσαν καθαρές πιτζάμες και καθώς κάθεται στον καναπέ εντελώς ανέτοιμη για αυτό που θα φέρει η νέα εβδομάδα, έχει αυτήν την αίσθηση του κενού, του μη χορτασμένου. Το βράδυ της Κυριακής είναι αίσθημα και δεν έχω βρει

ακόμα τον τρόπο να το μετριάσω στο μυαλό μου, τι και αν κοντεύω τα σαράντα, τι και αν είμαι αυτή που μπανιαρίζω πια παιδιά και τα ετοιμάζω για την Δευτέρα, αυτή η Κυριακίλα είναι εδώ και σε πατάω κάτω, σε όποιο ηλικιακό γκρουπ και αν ανήκεις.

Ποιο είναι το Expectation

Το Expectation είναι το να ζεις σε ένα σπίτι που είναι πάντα τακτοποιημένο, στα ηχεία παίζει σαν υπόκρουση χαλαρωτική Jazz, όλα είναι οργανωμένα, οι άνθρωποι μονίμως χαρούμενοι και τα έχουν όλα λυμένα. Είναι πολύ ωραία αυτή η σκηνή, αλλά εμένα μου κάνει και λίγο βαρετή. Μου κάνει και αρκετά μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και γενικά την πραγματικότητα.

Πώς να αγαπήσεις ξανά τις Κυριακές και να διαχειριστείς τα Sunday Blues

Μήπως φταίνε τα social media; (πόσο μακριά από το reality)

Τελικά τι γίνεται με τα social media, φταίνε αυτά με τις ωραιοποιημένες τους αλήθειες; Φταίμε εμείς που ποστάρουμε μόνο ότι αξίζει να θυμόμαστε και όχι τα άσχημα και τα δύσκολα; Φταίει που μια ζωή την έχουμε βρε αδερφέ, πώς να την αφήνουμε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας κάνοντας πράγματα που δεν μας αρέσουν, ζώντας σε ένα σπίτι που δεν αγαπάμε, ξυπνώντας δίπλα σε έναν άνθρωπο που δεν είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Ξοδεύοντας τον πολύτιμο χρόνο μας σε μια εργασία που δεν μας αρέσει.

Δεν φταίνε τα social media, φταίει που επειδή ακριβώς όλα αυτά που είναι τώρα η πραγματικότητά μας δεν μας αρέσουν, δεν μας ταιριάζουν, δεν μας αντιπροσωπεύουν, γι’ αυτούς τους λόγους ψάχνουμε να χαθούμε μέσα στις ωραιοποιημένες ζωές των άλλων. Μάντεψε όμως, ούτε αυτοί είναι οκ ακόμα και αν το διατυμπανίζουν εκεί έξω με κάθε τρόπο.

Αντί να λιώσεις στον καναπέ, μαζέψαμε 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το ΣΚ για να μην έρθει η Δευτέρα και αισθάνεσαι ότι πάλι δεν έκανες τίποτα

Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι

Κλασική ατάκα της Ελληνίδας μάνας! Θυμάσαι όταν πηγαίναμε σχολείο και λέγαμε το ατράνταχτο επιχείρημα «η Μαρία όμως το κάνει»! η κλασική Ελληνίδα μάνα θα έλεγε πάντα την ατάκα: «Δεν με νοιάζει τι κάνει η Μαρία». Τόσο έχει εμποτιστεί αυτή η ατάκα μέσα μου, που πια δεν με νοιάζει τι κάνει ο δείνα και ο τάδε! Δεν αποτελεί μέτρο πληρότητας για το πώς νιώθω εγώ ή βλέποντας το τι κάνουν οι άλλοι.

Κάθε φορά που με πιάνει η Κυριακάτικη θλίψη, το ζω. Χωρίς να το κρίνω. Αφήνω να ζήσω για λίγο το συναίσθημα αυτό. Ξέρω ότι θα φύγει όπως ήρθε και συνήθως επειδή την Κυριακή βράδυ έχω αρκετές ετοιμασίες για την εβδομάδα που ξεκινά, είναι τελικά δεν προλαβαίνω να νιώσω θλίψη.

Και ύστερα θυμάμαι αυτό

Ότι μια Κυριακή δεν θα είμαι πια εδώ για να νιώθω θλίψη της Κυριακής. Είναι τόσο απλό και κάθε φορά διερωτώμαι γιατί ξέχασα να μου το υπενθυμίσω νωρίτερα. Αυτό κρύβει από μόνο του ένα ενδιαφέρον και μια μαγεία για το τι μας επιφυλάσσει στην επόμενη σελίδα, στο επόμενο κεφάλαιο και πόσο ωραία είναι η ζωή. Με τα πάνω της και τα κάτω της, με την θλίψη της και τα γέλια της, με τις Κυριακές της και τις Παρασκευές της.

Το βράδυ της Κυριακής είναι βαρύ κάποιες φορές, μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι για τη νέα βδομάδα, να μην έχουμε χορτάσει, αλλά αυτή η σκέψη αρκεί να μου ζωγραφίσει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου και ευγνωμονώ που είμαι εδώ ακόμα, για όσο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κυριακή βράδυ: Expectation VS Reality εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα