Λαχταριστή συνταγή για κωκ ταψιού που δίνει μια άλλη μορφή στο αγαπημένο γλύκισμα

16:03 5/2/2022 - Πηγή: iPop

Τα κωκάκια είναι ένα παραδοσιακό γλυκό το οποίο συνηθίζουμε πηγαίνουμε σε επισκέψεις μέσα σε κουτιά με διάφορα άλλα γλυκά όπως παστάκια και μπαμπάδες. Είχες φανταστεί όμως να φτιάξεις αυτό το γλύκισμα σε ταψί; Τα αγαπημένα μικρά κωκάκια γίνονται γλυκό ταψιού με αυτήν την συνταγή.

Συνταγή για κωκ ταψιού: Υλικά

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη2 φλυτζάνες τσαγιού φαριν απ1 κουταλια γλ. μπεικιν2-3 βανιλέτα

Για την κρέμα:

1 λίτρο φρέσκο γάλα2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)8 κουταλιές (σούπας κοφτές) άνθος αραβοσίτου
βανίλια(ΌΧΙ στιγμής)1 βιταμ 250γρ.1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη2 βανιλετα

Για το γλάσο:

2 ποτήρια (νερού) νερό7 κουταλιές σούπας κακάο4 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια (κοφτές)2 κουταλιές βιταμ1 1/2 φλυτζάνα (τσαγιού) ζάχαρη1-2 βανιλεταΠώς να φτιάξεις την συνταγή για κωκ ταψιού

Για το πεντεσπάνι χτυπάμε αυγά και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν στο μίξερ. Μετά ρίχνουμε αλεύρι , το μπεικιν και την βανιλέτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ (32χ27) που έχουμε στρώσει μέσα λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. Για την κρέμα βάζουμε τα υλικά όλα μαζί στην κατσαρόλα να πήξουν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Συναρμολόγηση :

Όταν γίνει το παντεσπάνι το αναποδογυρίζουμε και βγάζουμε τη λαδόκολλα και το χωρίζουμε στη μέση (οριζόντια), βάζουμε το μισό στο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό. Για το γλάσο τα βάζουμε όλα μαζι στην κατσαρόλα μέχρι να πήξουν και το ρίχνουμε καυτό στο γλυκό, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λαχταριστή συνταγή για κωκ ταψιού που δίνει μια άλλη μορφή στο αγαπημένο γλύκισμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα