Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές μαίνονται οι φλόγες;

10:49 25/7/2022 - Πηγή: iPop

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, με τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας να μην έχουμε κάποια μεγάλη θετική εξέλιξη απ’ τα πύρινα μέτωπα.

Οι πυρκαγιές που συνεχίζουν να θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες αυτή τη στιγμή είναι αυτές στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, στη Λέσβο και στα Κρέστενα Ηλείας. Μέτωπα υπάρχουν και στο Ηράκλειο Κρήτης,

τη Μεσσηνία και την Πέλλα.

Τα νέα απ’ τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 5η μέρα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή είναι πολύ ενισχυμένες και συγκεκριμένα επιχειρούν 320 πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Το βράδυ ήταν δύσκολο και στο μέτωπο της Λέσβου, με τη φωτιά να μην δείχνει ιδιαίτερη βελτίωση, ενώ θυμίζουμε πως την Κυριακή εκκενώθηκαν και δύο οικισμοί.

«Δεν έχει αέρα, ας ελπίσουμε πως μέχρι νωρίς το απόγευμα θα έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τα μέτωπα», είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής. 

Στην περιοχή επιχειρούν σήμερα, 83  πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Επίσης, επιχειρούν από αέρος  6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός αναφέρει πως έχουν καεί έξι σπίτια, ενώ άλλα 20 έχουν υποστεί ζημιές. Τα καμένα στρέμματα υπολογίζονται στα 20.000. 

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία, η οποία ξέσπασε την Κυριακή το απόγευμα και οδήγησε στην εκκένωση οικισμών.

Μάλιστα, ενεργοποιήθηκε το 112, που καλούσε για αποφυγή μετακινήσεων στις περιοχές Κρέστενα, Φρύξα, Μακρίσια, Σκιλλουντία, ενώ έχουν γίνει εισηγήσεις για προληπτικές απομακρύνσεις λόγω του κινδύνου της πυρκαγιάς από Κρέστενα, Φρύξα, Σκιλλουντία, Γρύλο και Βρύνα.

Σήμερα στην περιοχή επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές μαίνονται οι φλόγες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα