Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου έχουν δέσει τους βουλευτές τους

10:13 24/1/2016 - Πηγή: iPop

Δηλώσεις από την Πάτρα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τις οποίες υποστήριξε πως το κόμμα του θα προσπαθεί να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας και τους νέους ανθρώπους, ενώ υπογράμμισε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει «δέσει» τους βουλευτές τους.

Ο ίδιος εκτίμησε πως δεν θα γίνουν εκλογές εντός του 2016, καθώς κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την χώρα.

«Ο κ. Τσίπρας

και η παρέα του Μαξίμου έχουν κατορθώσει να δέσουν με πολλαπλούς τρόπους τους 153 βουλευτές τους. Οι περισσότεροι εξαρτώνται από τις επιλογές που έχει κάνει το νέο αυτό καθεστώς στο δημόσιο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν προστεθεί στο δημόσιο ως μετακλητοί υπάλληλοι, ως στελέχη στα υπουργεία» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πάτρα.

Ερωτώμενος για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών εν όψει του ασφαλιστικού, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν θα πάμε σε εκλογές μέσα στο 2016, καθώς θα ήταν καταστροφικό τόσο για την οικονομία όσο και για την υπόληψη της χώρας. Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε τολμά να κάνει την αναγκαία στροφή στο ασφαλιστικό καθώς «θέλει να υπηρετεί τους πελάτες της». Ωστόσο είπε ότι παρά το ότι «είναι μια προβληματική κυβέρνηση και φοβάται ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις, αυτή η Βουλή έχει τη δυνατότητα να δώσει άλλες κυβερνήσεις».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι:«Δεν είμαστε ένα κίνημα που κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Πιστεύουμε όμως ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας και ότι θα πείσουμε τους Έλληνες ότι το Ποτάμι παραμένει η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη. Έχουμε λύσεις, έχουμε προτάσεις. Θα τις πούμε, θα τολμήσουμε, θα ταράξουμε τα νερά, θα ταράξουμε τους βολεμένους».

Οι βασικές τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν ως εξής:«Εμείς στη Βουλή θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον κόσμο της εργασίας και τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, αυτούς που τόσα χρόνια θρέφουν το ελληνικό δημόσιο, αυτούς που μπαλώνουν τις τρύπες της οικονομίας».«Το ασφαλιστικό χρειάζεται μεγάλες συναινέσεις και θα έπρεπε, αν είχαμε μια υπεύθυνη κυβέρνηση, να αναζητήσει αυτές τις μεγάλες συναινέσεις. Αλλά η κυβέρνηση απλώς φτιάχνει μπαλώματα σε ένα ασφαλιστικό το οποίο θα ξαναείναι πρόβλημα για τη χώρα το 2017».«Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία διαφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη και θα σας πω τον «τίτλο»: Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα συντηρητικό κόμμα που δεν έχει αποδείξει στην πράξη ότι κινείται σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση».«Υποχρέωση του Ποταμιού είναι να έχει λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Έχει και άλλη μια υποχρέωση: να αναζητά συμμάχους στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».«Το πρόβλημα, όπως φάνηκε στο Νταβός αλλά και σε όλα τα μεγάλα τραπέζια που συζητείται η πολιτική της Ευρώπης, είναι ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πολύ λίγος. Εμφανίζεται απροετοίμαστος. Και ξέρετε τα συνθήματα μπορεί να περνάνε εδώ, μπορεί να δίνουν ένα τόνο στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά τα συνθήματα, οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες και οι ιδεοληψίες δεν περνάνε σε δύσκολους συνομιλητές».Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου έχουν δέσει τους βουλευτές τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα