Είναι καλό laptop το νέο Macbook Air του 2018;

Goodbyte

Σχεδόν στα τέλη του 2018, η Apple παρουσίασε το νέο Macbook Air με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, αξίει όμως η αγορά του; Θεωρείται καλό laptop; Ας το ανακαλύψουμε μαζί σε αυτό το άρθρο!

Εν συντομία όλοι θέλανε ένα Macbook Air με αναβαθμισμένη οθόνη και συγκεκριμένα μια οθόνη Retina! Και

έτσι και έγινε! Η Apple πλέον διαθέτει προς πώληση ένα Macbook Air με οθόνη Retina όπου αυτό σημαίνει καλύτερα χρώματα, και σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας. Μόνο και μόνο για αυτό προτείνω στον καθένα να αγοράσει το νέο Macbook Air του 2018 και όχι το παλαιότερο μοντέλο. Πραγματικά υπάρχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα οθόνης μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων. Αυτή η νέα έκδοση βγαίνει σε χρώματα Silver (Ασημί), Space Gray (Γκρί Σκούρο) και Gold (Χρυσό) και τα αυτοκόλλητα που εμπεριέχονται μέσα στο κουτί με το λόγοτυπο της Apple, για πρώτη φορά διατίθονται στα χρώματα του Macbook που έχεις αγοράσει! Για παράδειγμα εάν έχεις πάρει την έκδοση με χρώμα χρυσό τότε και τα αυτοκόλλητα θα είναι χρυσά και αυτά!

Μέγεθος Οθόνης
Το νέο MacBook Air του 2018, έχει οθόνη μεγέθους 13″ ιντσών και αυτό την καθιστά ιδανική για έναν ελαφρύ και φορητό υπολογιστή. Αν θυμάστε η Apple έχει στην αγορά το Macbook όπου διαθέτει 12″ ίντσες οθόνη όμως όλοι έχουμε συνηθίσει τα laptops να έχουν 13″ ίντσες και πάνω διότι όλα φαίνονται πιο μεγάλα και ευανάγνωστα. Εδώ θα αναρωτιέστε έχει διαφορά η μία ίντσα; Εννοείται πως ναι! Είναι μια διαφορά και ας μην φαίνεται στα χαρτιά. Το Macbook των 12″ ιντσών είναι και αυτό μικρό και ελαφρύ αλλά δεν μου άρεσε για τον λόγο του ότι η οθόνη του είναι μονάχα 12″ ίντσες. Τώρα λοιπόν η Apple έδωσε την καλύτερη έκδοση! Συνδύασε την δύναμη του Macbook Pro με την εξαιρετική φορητότητα του Macbook Air! Είναι ο καλύτερος συνδυασμός!

2 USB-C Τύπου Thunderbolt 3
Ναι ξέρω ότι τα περισσότερα αξεσουάρ που διαθέτεται είναι USB-A και όχι USB-C όμως πιστέψτε με εάν μεταβείτε στη νέα θύρα USB όλα θα σας φαίνονται τέλεια και θα λέτε μα γιατί τόσο καιρό δεν βάζουν αυτή την θύρα παντού! Σκεφτείτε πως με την θύρα USB-C μπορείτε να βάλετε το καλώδιο και από τις δύο μεριές σε αντίθεση με την παλία USB-A! Επίσης μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα ακόμα ήχο και εικόνα όπως θα μετέφερε μια θύρα HDMI! Τέλος με την ίδια θύρα μπορείτε να φορτίσετε το laptop σας ή ακόμα και άλλες φορητές συσκευές! Όλα γίνονται με την ίδια θύρα! Την USB-C τύπου Thunderbolt 3. Θα χρειαστεί όμως στην αρχή να αγοράσετε μερικούς αντάπτορες μέχρι η τεχνολογία να προχωρήσει λίγο και να αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά USB αξεσουάρ.

T2 και Touch iD
Το νέο MacBook Air του 2018 διαθέτει έναν εξτρά μικρό επεξεργαστή τον T2 όπου είναι υπεύθυνος στο να εκτελεί συγκεκριμένες διεργασίες όπως το να ακούει το «Hey Siri» ή να κλειδώνει με ασφάλεια τον υπολογιστή σας με αποτέλεσμα κανένας να μην μπορεί να τον παραβιάσει. Επίσης προσφέρει ασφάλεια σε συνδυασμό με το Touch ID, τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται δίπλα στο πληκτρολόγιο! Ναι! Μπορείτε να ξεκλειδώνεται το Macbook με το δακτυλικό σας αποτύπωμα!

Οθόνη Retina
Είμαστε ευγνώμων που η Apple επιτέλους έβαλε αυτή την οθόνη στο Macbook Air διότι όλα σε αυτή την οθόνη φαίνονται πιο ευανάγνωστα, πιο όμορφα, πιο καθαρά! Έχει τεράστια διαφορά με τις απλές οθόνες και είναι η μεγάλη αλήθεια!

Συμπέρασμα; Το νέο Macbook Air είναι το ιδανικό laptop για έναν φοιτητή, μαθητή ακόμα και για έναν προγραμματιστή, DJ ή για τον οποιοδήποτε επαγγελματιά που επιθυμεί να κάνει την δουλειά του ομαλά και γρήγορα χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Δεν είναι για τον απαιτητικό χρήστη αλλά συνδυάζει την δύναμη του απλού Macbook Pro με την φορητότητα του Macbook Air δηλαδή, παίρνεις ένα laptop πανάλαφρο, μικρό, βολικό που δεν αισθάνεσαι καν ότι το κουβαλάς, με 13″ ίντσες οθόνη, πανίσχυρο επεξεργαστή, και με 8GB RAM και πάνω (ανάλογα την έκδοση που θα διαλέξεις διότι φτάνει μέχρι και τα 16GB RAM). Το μόνο αρνητικό σε αυτό το laptop είναι πως η οικονομικότερη έκδοση διαθέτει 128GB σκληρό δίσκο εν έτη 2018. Αυτό όμως λύνεται διότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, flash drives ακόμα και αρχεία αποθηκευμένα online. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για κάποιον που θέλει τον πρώτο του Mac, για κάποιον που θέλει να αναβαθμίσει το παλιό του Macbook Air και γενικώς το προτείνω για τον μέσο χρήστη που επιθυμεί να κάνει δουλειά γρήγορα και ομαλά. Η τιμή του νέου Macbook Air ξεκινάει από 1449 Ευρώ στις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων με 128GB SSD (σκληρό δίσκο), 8GB RAM, Intel Core i5 8ης γενιάς στα 1.6Ghz. Αυτό το laptop είναι για αυτόν που θέλει επαγγελματική χρήση και άνεση στην μεταφορά! Περιμένω τα σχόλιά σας για να συζητήσουμε το θέμα!

Keywords
Αναζητήσεις
τι διαφορα εχει ενα μακμπουκ απο ενα λαπτοπ
Τυχαία Θέματα