Ετοιμάζεσαι να παντρευτείς; Το Welcome Drink που είναι ελληνικό και το θέλουν όλοι στον γάμο τους

Η wedding season έφτασε και σιγά σιγά όλα τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν κοιτάνε τις τελευταίες λεπτομέρειες, όπως πόσοι θα είναι τελικά οι καλεσμένοι, τι γλυκά να επιλέξουν σαν κέρασμα αλλά και ποιο ποτό να προσφέρουν ως welcome ή after drink για να ξεχωρίσουν και να τιμήσουν τους καλεσμένους τους με τον καλύτερο τρόπο.

Μιας και ο δικός μου γάμος πλησιάζει και είμαι και εγώ σε αυτή τη φάση ακριβώς, έψαξα και βρήκα το απόλυτο Welcome drink

που σίγουρα θα προσφέρω και στον δικό μου γάμο. Ήθελα ένα ποτό που να είναι ξεχωριστό, πρωτότυπο, αμιγώς ελληνικό και με μια δόση παράδοσης και μυστηρίου.

Τότε ήταν που ανακάλυψα το Majuni, μια απόκρυφη συνταγή, οι ρίζες της οποίας χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Το Majuni ταξίδεψε σιωπηλά από στόμα σε στόμα και βρήκε τον προορισμό της στα χέρια ενός ασυμβίβαστου distiller. Πρόκειται για ένα ελιξίριο που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην κομψότητα ενός aperitivo και την δυναμική ενός αυθεντικού digestivo.

Μυστηριώδες

Είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν τι ακριβώς περιέχει το Majuni. Η ακριβής συνταγή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ίσως επειδή κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν, αν τόση… μαγεία έπεφτε σε λάθος χέρια. Διαβάζοντας την ιστορία παραγωγής του Majuni είδα ότι χρειάστηκαν αμέτρητες δοκιμές, με σπάνια υλικά, μέχρι ο αφοσιωμένος αλχημιστής να καταλήξει στις ιδανικές αναλογίες και να κλείσει το μυστηριώδες ποτό στο εμβληματικό, βαθυγάλαζο μπουκάλι του. Το ονόμασε Majuni, διατηρώντας, από σεβασμό, το όνομα της αρχαίας συνταγής -φόρος τιμής στα θαυματουργά βότανα και μαντζούνια που περιλαμβάνει.

Για να παραχθεί το Majuni, χρειάστηκαν περισσότερα από 15 επιλεγμένα φυσικά συστατικά -όπως το θυμάρι, το φασκόμηλο, η αψιθιά, η άρκευθος, η πιπερόριζα, η γλυκόριζα, και η ρίζα αγγελικής-  που συλλέγονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Πρόκειται λοιπόν για ένα βοτανικό ποτό που σίγουρα θα βάλει τους καλεσμένους σας στο κατάλληλο mood για να ξεκινήσει το πάρτι του γάμου.

Πώς θα το σερβίερετε στους καλεσμένους σας;

Μπορείς να απολαύσεις το Majuni είτε σκέτο για να γευτείς όλες τις μοναδικές γεύσεις του, ή σε πρωτότυπα cocktails, προκαλώντας διαρκώς τους bartenders του γάμου σου να απελευθερώσουν τον μαγευτικό χαρακτήρα του.

Για τον δικό μου γάμο αποφάσισα να το συνδυάσω με cola, tonic και άλλα αναψυκτικά ώστε να δημιουργηθούν δροσιστικά long drinks. Παρακάτω μπορείς να δεις φωτογραφίες από τις επιλογές που έκανα.

Λίγη ιστορία

Νομίζω πως όλοι θέλουμε στον γάμο μας να έχουμε πράγματα ξεχωριστά και πρωτότυπα που θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά στο πάρτι του γάμου. Για αυτό και εγώ ήθελα να το ψάξω περισσότερο ώστε να βρω ποτά, γλυκά, φαγητά που οι καλεσμένοι δεν θα έχουν γευτεί ξανά σε γάμο.

Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει απίθανο ή υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό, αλλά κάποτε οι μοναχοί στα μοναστήρια της Ευρώπης χρησιμοποιούσαν αλκοόλ για να θεραπεύσουν αρκετές νόσους. Μη φανταστείτε φυσικά τους μοναχούς να ανακατεύουν τζιν με τόνικ για την ελονοσία, όμως στο πλαίσιο της χορήγησης θεραπευτικών βοτάνων στους αρρώστους βρήκαν έναν τρόπο αφενός τα βότανα αυτά να συντηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα, αφετέρου να δημιουργούν αλκοολούχα μαντζούνια που θα ήταν πιο εύπεπτα, με την προσθήκη ζάχαρης ή μελιού. Σήμερα, ένα ελληνικό αλκοολούχο μαντζούνι –ή καλύτερα, majuni– συστήνεται στη χώρα που κατά πολλούς γέννησε αυτά τα εκχυλίσματα βοτάνων σε αλκοόλ.

Αν θέλεις κι εσύ ένα μοναδικό λικέρ βοτάνων για τους καλεσμένους σου τότε το Majuni είναι η καλύτερη επιλογή. Επιπλέον εγώ έχω ήδη αγοράσει μίνι μπουκαλάκια που θα τα γεμίσω με το ελιξήριο και θα το δώσω ως δωράκι στους καλεσμένους.

Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά και στο www.majuni.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Ένα είναι το χρώμα που θα φορέσεις αυτή την Άνοιξη και το φοράνε οι πιο στιλάτες γυναίκες στον κόσμο

Μήπως δεν είναι το Very Peri το πιο hot trend της χρονιάς; Εμείς έχουμε ερωτευτεί αυτό το χρώμα!

Υπάρχει ένα τζιν που θα φορεθεί πάρα πολύ μέσα στην Άνοιξη

Keywords
Τυχαία Θέματα