Eurovision 2024: O Nemo έσπασε το τρόπαιό του λίγο μετά την απονομή

14:50 12/5/2024 - Πηγή: InStyle

Ο νικητής της Eurovision Nemo έσπασε το τρόπαιό του λίγα λεπτά αφού στέφθηκε νικητής του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Ο 24χρονος καλλιτέχνης από την Ελβετία, που είναι το πρώτο μη δυαδικό φύλο νικητής του διαγωνισμού, συγκέντρωσε 365 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και 226 από το κοινό και κέρδισε τη Eurovision με 591 βαθμούς με το τραγούδι του The Code.

Αφού παρέλαβε το τρόπαιο από τη νικήτρια του 2023 από τη Σουηδία Loreen,

ανέβηκε ενθουσιασμένο στη σκηνή για την τελική του εμφάνιση.

Πριν τραγουδήσει το νικητήριο κομμάτι του, ο σταρ έπεσε στο πάτωμα και κούνησε με πάθος το γυάλινο τρόπαιο στον αέρα.

Αλλά καθώς ο σταρ πήγε να σηκωθεί ξανά, το Nemo χτύπησε το τρόπαιο στη σκηνή καθώς προσπαθούσε να ισορροπήσει για να σηκωθεί. Όταν ο τραγουδιστής κατάφερε τελικά να σταθεί όρθιος, το μισό τρόπαιο ήταν πεσμένο στη σκηνή και το άλλο μισό στα χέρια του. Στη συνέντευξη Τυπου που ακολούθησε παραδέχθηκε ότι έσπασε το τρόπαιο και έκοψε το δάχτυλό του.

Αυτό θα προκαλέσει σοκ στους παραγωγούς της διοργάνωσης, καθώς είχαν ήδη εγκαταστήσει στηρίγματα για να αποτρέψουν το σπάσιμο του βραβείου ύστερα από προηγούμενο περιστατικό πριν από 15 χρόνια.

Tο 2009, ο Alexander Rybak έφτασε στη συνέντευξη Τύπου του νικητή με ένα σπασμένο τρόπαιο, αφού εκπροσώπησε τη Νορβηγία με την επιτυχία Fairytale. Από τότε, το τρόπαιο έχει δύο μεταλλικούς δακτυλίους που συνδέουν το πάνω και το κάτω μέρος.

Το μοναδικό χειροποίητο έργο τέχνης έχει το σχήμα ενός κλασικού μικροφώνου και είναι κατασκευασμένο από συμπαγές διαφανές γυαλί με αμμοβολή και ζωγραφισμένες λεπτομέρειες. Σχεδιάστηκε από τον Kjell Engman της Kosta Boda το 1946 και εργάστηκε ως καλλιτέχνης γυαλιού για τριάντα χρόνια.

Υπάρχει επίσης ένα “μητρικό τρόπαιο” με ένα γενικό λογότυπο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το οποίο συνήθως εκτίθεται στον χώρο υποδοχής στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα