6 χώρες καλούνται να μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία ΔΕΔ-Μ

Η Κομισιόν απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη στη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία, καλώντας της να μεταφέρουν στο εθνικό δίκαιο την οδηγία περί μέτρων εξορθολογισμού για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) [οδηγία (ΕΕ) 2021/1187].

Στόχος της οδηγίας είναι η ομαλότερη ολοκλήρωση των βασικών έργων του κεντρικού δικτύου ΔΕΔ-Μ, καθιστώντας σαφέστερες τις διαδικασίες αδειοδότησης και σύναψης δημόσιων συμβάσεων. Η οδηγία καλύπτει

διασυνοριακές και ελλείπουσες συνδέσεις στους κεντρικούς διαδρόμους ΔΕΔ-Μ, καθώς και έργα διαδρόμων που υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο έληξε στις 10 Αυγούστου 2023. Η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στα εν λόγω έξι κράτη-μέλη τον Σεπτέμβριο του 2023, καθώς δεν είχαν κοινοποιήσει τους εθνικούς νόμους μεταφοράς. Η Επιτροπή, αφού εξέτασε τις απαντήσεις των οικείων κρατών μελών, θεωρεί ότι τα εν λόγω κράτη-μέλη δεν έχουν ακόμη μεταφέρει την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο.

Οι εν λόγω χώρες έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα και να ενημερώσουν την Επιτροπή. Διαφορετικά, μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Το άρθρο 6 χώρες καλούνται να μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία ΔΕΔ-Μ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
6-chores-kalountai-na-metaferoun-sto-ethniko-tous-dikaio-tin-odigia-ded-m.htm
Τυχαία Θέματα