Ξεκινά ο πρώτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων Δήμου Μεταμόρφωσης στις 3/11

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 ξεκινά ο πρώτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων Δήμου Μεταμόρφωσης του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 0-6 ετών.

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ και μία διά ζώσης στο τέλος του κύκλου.

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων

Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.

Σκοποί

της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Πρόγραμμα Α’ κύκλου:

Γενικός συντονιστής πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Εισηγητές πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Ηρώ Στούμπου, ψυχολόγος Χρυσάνθη Σοφιανοπούλου, νηπιαγωγός.

Συναντήσεις:

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, 18.00-20.00: Από σύντροφοι, γονείς Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 18.00-20.00: Οριοθέτηση- Σημασία του παιχνιδιού Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 18.00-20.00: Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 18.00-20.00: Σχέση γονέα-παιδιού

συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε θερμά για την άμεση ενημέρωση μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής mail [email protected].

The post Ξεκινά ο πρώτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων Δήμου Μεταμόρφωσης στις 3/11 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα