MotoGP 2023 : H λίστα των τραυματισμών για τη σεζόν είναι ανησυχητικά μεγάλη

MotoGP 2023: Είτε αυτό οφείλεται στην πυκνότητα απόδοσης, στις αυξανόμενες απαιτήσεις αεροδυναμικής, συσκευών και άλλων προϊόντων είτε στη νέα μορφή σπριντ MotoGP – το γεγονός είναι: η λίστα των τραυματισμών για την τρέχουσα σεζόν είναι ήδη ανησυχητικά μεγάλη.Άσσοι
του MotoGP όπως ο Fabio Quartararo και ο Marc Márquez προειδοποιούν ότι το όριο έχει επιτευχθεί, δεδομένου του έντονου ημερολογίου  (22 Grand Prix προγραμματίζονται για πρώτη φορά το 2024) και, κυρίως, λόγω των ψυχικών και σωματικών απαιτήσεων που ζητά το σπριντ.

MotoGP 2023: Μάλιστα, ο αριθμός των ατυχημάτων και των απουσιών που σχετίζονται με τραυματισμούς είναι μεγάλος αυτή τη σεζόν. Επίσης έλειπαν από την αρχική ενδεκάδα για το ιαπωνικό GP το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Alex Rins (αποβολή επιστροφής μετά από διπλό κάταγμα της κνήμης και της περόνης), ο Enea Bastianini (κατάγματα στον αστράγαλο και το αριστερό χέρι), ο Luca Marini (σπασμένο κλείδα) και Alex Márquez (τρία σπασμένα πλευρά). ) τέσσερις κανονικοί οδηγοί.

Συνολικά καταγράφηκαν 265 ατυχήματα τα πρώτα 14 Σαββατοκύριακα αγώνων μόνο στην κατηγορία MotoGP, που αντιστοιχεί σε μέσο όρο 18,9 ατυχημάτων ανά Grand Prix και συνεπώς αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά (με μέσο όρο 16,7 ατυχήματα MotoGP ανά διοργάνωση) .

Αλλά ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ο μακρύς κατάλογος των τραυματισμών που προέκυψαν στην σεζόν MotoGP 2023:Pol Espargaró στον 2ο ΠΠ στο Portimão: μελανιασμένος πνεύμονας και οκτώ σπασμένα οστά (συμπεριλαμβανομένων της γνάθου και των σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης). έχασε οκτώ γενικούς γιατρούς.Ο Enea Bastianini στο σπριντ από το Portimão: σπασμένη δεξιά ωμοπλάτη. Έχασε τον κύριο αγώνα και τέσσερις άλλους GP. Επιπλέον, στον αγώνα GP στην Καταλονία: κάταγμα του έσω σφυρού (“malleolus medialis”) στο αριστερό πόδι και κάταγμα του δεύτερου μετακαρπίου οστού στο αριστερό. έχασε τρεις γενικούς ιατρούς μέχρι στιγμής.Marc Márquez στον αγώνα GP στο Portimão: πρώτο μετακάρπιο κόκκαλο σπασμένο στα δεξιά. έχασε τρεις γενικούς γιατρούς. Επιπλέον, στην προθέρμανση στο Sachsenring: Σπασμένος αριστερός αντίχειρας, μελανιασμένος δεξιός αστράγαλος και σπασμένο πλευρό. Έχασε δύο βασικούς αγώνες στην σεζόν MotoGP 2023.Miguel Oliveira στον αγώνα Portimão GP: τραυματισμοί τένοντα στους εξωτερικούς στροφείς του δεξιού ποδιού. έχασε έναν γιατρό. Επιπλέον, στον αγώνα GP στη Χερέθ: εξάρθρωση ώμου με κάταγμα του άνω βραχίονα και τραυματισμός της συσκευής του πρόσθιου επιχειλίου συνδέσμου. έχασε άλλον GP.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΧίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας5 +1 βόμβες μεταγραφικές κινήσεις που συγκλόνισαν το MotoGPF1: Στον Πάριο γιόρτασε τα γενέθλια του ο Max VerstappenWRC Ιαπωνίας: Νέα υπερειδική διαδρομή για ένα επικό φινάλε της σεζόνΟ Jorge Martin στον αγώνα Portimão GP: σπασμένο δάχτυλο του ποδιού. κανένας GP δεν έχασε.Joan Mir στο σπριντ από το Las Termas: τραύμα στο κεφάλι και τον αυχένα. Έχασε τον κύριο αγώνα της Κυριακής. Επιπλέον, στο FP2 στο Mugello: τραυματισμός στο δάχτυλο και μώλωπες στο δεξί χέρι. Έχασε τρία Grand Prix την σεζόν MotoGP 2023.Ο Alex Márquez στον αγώνα του Austin GP: σχισμένες μυϊκές ίνες και τεντωμένοι σύνδεσμοι στον μηρό του. κανένας GP δεν έχασε. Επιπλέον, στο Q1 του Buddh: Τρία σπασμένα πλευρά. Χαμένο σπριντ, αγώνας και άλλο ένα GP.Pecco Bagnaia στον αγώνα Le Mans GP: τραυματισμός οστού στον αστράγαλο. κανένας GP δεν έχασε. Επιπλέον, στον αγώνα Catalunya GP: αιμάτωμα στο δεξί γόνατο, έντονοι μώλωπες ειδικά στην ουρά. κανένας GP δεν έχασε.

Ο Luca Marini στον αγώνα GP του Le Mans: τραυματισμένο καρπικό οστό του δεξιού χεριού. κανένας GP δεν έχασε. Στα συν στο σπριντ του Βουδ: Σπασμένο η αριστερή κλείδα, έχασε τον κύριο αγώνα και άλλο ένα GP.Ο Alex Rins στο σπριντ από το Mugello: σπασμένη κνήμη και περόνη στα δεξιά, έχασε τον κύριο αγώνα και οκτώ ακόμη GP μέχρι στιγμής.Fabio Quartararo στον αγώνα Assen GP: μώλωπες στον αριστερό αγκώνα και το χέρι, κάταγμα του μεγάλου δακτύλου στο δεξί πόδι περαιτέρω μετατόπιση (προηγουμένως σπασμένο σε ατύχημα τζόκινγκ). ποτέ δεν έχασα γιατρό.Marco Bezzecchi στον αγώνα Catalunya GP: διάστρεμμα και αιμάτωμα στον αριστερό του αντίχειρα. Κανένα GP δεν έχασε την σεζόν MotoGP 2023.Υπάρχουν επίσης παράπονα που δεν οφείλονται σε ατυχήματα στην σεζόν MotoGP 2023, αλλά είχαν επίσης αντίκτυπο στην πίστα:Aleix Espargaró: ίνωση στο αντιβράχιο (δοκιμή Portimão, καμία απώλεια GP). δύο φορές σπασμένο κόκκαλο στον αστράγαλο στα δεξιά και δύο σπασμένα πλευρά (ατύχημα με ποδήλατο πριν από το Mugello GP, δεν έχασα ποτέ GP).

Franco Morbidelli crash, MotoGP, Spanish MotoGP sprint race, 29 April 2023

Raúl Fernández: Σύνδρομο διαμερίσματος με εννέα μύες προσβεβλημένους (χειρουργική επέμβαση πριν το Le Mans, έχασε έναν GP).Jorge Martin: Σύνδρομο διαμερίσματος στο αριστερό κάτω πόδι (χειρουργείο μετά το Assen, δεν χάθηκε GP).Fabio Di Giannantonio: Σύνδρομο διαμερίσματος στο δεξί αντιβράχιο (χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, δεν έχασε γιατρό).

Συνοπτικά, 15 από τους 22 κανονικούς οδηγούς και επομένως τα δύο τρίτα (ακριβώς 68,18 τοις εκατό) αντιμετώπιζαν ήδη σωματικά προβλήματα, εκ των οποίων οι εννέα οδηγοί (και επομένως το 40,91 τοις εκατό) έχασαν τουλάχιστον έναν αγώνα τη σεζόν MotoGP 2023.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο Max Verstappen Πρωταθλητής F1 για το 2023CFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςF1 Κατάρ Γκραν Πρι 2023: Προβλέψεις αγώνα F121o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα