Παρουσίασης της ακραίας Ferrari 499P Modificata των 4,5 εκατ. λιρών εμπνευσμένη από το Le Mans

Ferrari 499P Modificata: Στην ετήσια εκδήλωση του Παγκόσμιου Τελικού της Ferrari, που πραγματοποιήθηκε στο Mugello της Ιταλίας , η εταιρεία παρουσίασε το 499P Modificata μόνο για πίστα.

Ferrari 499P Modificata: Το αποκλειστικό νέο μονοθέσιο είναι μια λεπτή μεταμφιεσμένη έκδοση του υβριδικού 499P Hypercar, που κέρδισε το 24 Hours

of Le Mans νωρίτερα φέτος. Χωρίς κυρώσεις για χρήση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η 499P Modificata έχει απελευθερωθεί από τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής , δίνοντας στους μηχανικούς της Ferrari την ελευθερία να υπερβούν τα όρια των επιδόσεων.

Πιο γρήγορος από έναν δρομέα του Le Mans;

Ferrari 499P Modificata

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDF1 Grand Prix Las Vegas Verstappen: Χτύπησα περισσότερους τοίχους από ό,τι πήγαινα ευθεία»WRC: Η Toyota σημειώνει ένα εύκολο χατ-τρικ στο Ράλι Ιαπωνίας

Ferrari 499P Modificata: Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές μπορούν να οδηγήσουν μια ακόμα πιο ακραία Ferrari από αυτές που αγωνίστηκαν στο Le Mans. Ήπιες τροποποιήσεις στον κινητήρα V6 3,0 λίτρων με διπλό τούρμπο σημαίνουν ότι πλέον αποδίδει περισσότερους από 700 ίππους.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλλαγή για το 499P Modificata είναι ένας αναβαθμισμένος ηλεκτροκινητήρας, που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του μπροστινού άξονα. Στις αγωνιστικές προδιαγραφές, οι κανόνες εμποδίζουν τη χρήση του υβριδικού συστήματος σε ταχύτητες κάτω από 118 μίλια/ώρα. Για το Modificata, δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός, που σημαίνει ότι το υβριδικό υλικό τετρακίνησης μπορεί να λειτουργεί με οποιαδήποτε ταχύτητα.

Ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας μαζί αποδίδουν συνολική ισχύ 870 ίππων. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία ‘push to pass’ τύπου Formula 1, η οποία ενεργοποιείται μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι.

Όπως και η αγωνιστική έκδοση, το 499P Modificata χρησιμοποιεί μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, με τον V6 κινητήρα του τοποθετημένο στη μέση. Τα ελαστικά Pirelli P Zero έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το αυτοκίνητο, με στόχο να βοηθήσουν τους ερασιτέχνες οδηγούς να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Μόνο για τους λίγους εκλεκτούς

Ferrari 499P Modificata

Θέλετε να μπείτε πίσω από το τιμόνι ενός 499P Modificata; Υπολογίστε ότι ξοδέψατε περίπου 4,5 εκατομμύρια £ προ φόρων. Αυτό καλύπτει το κόστος του ίδιου του αυτοκινήτου, μαζί με την πρόσβαση σε εκδηλώσεις Ferrari Sport Prototipi Clienti από το 2024 και μετά.

Αυτό το πρόγραμμα θα δει οδηγούς να προσκαλούνται στις πίστες της Ferrari σε πίστες αγώνων σε όλο τον κόσμο. Στην τιμή του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και η συντήρηση, μαζί με την υλικοτεχνική και τεχνική υποστήριξη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 499P Modificata δεν είναι νόμιμο.

Η Ferrari δεν έχει επιβεβαιώσει πόσα παραδείγματα της 499P Modificata θα κατασκευαστούν. Ωστόσο, μας λένε ότι τα αυτοκίνητα προορίζονται για τους πιο αξιότιμους πελάτες της μάρκας και όχι για οποιονδήποτε έχει σημαντικό τραπεζικό υπόλοιπο.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ασύλληπτο κόστος πίσω από το κτίσιμο pit στο Λας Βέγκας στο Grand Prix της F1F1 Las Vegas GP: Χάος, άδειες κερκίδες, ακυρώσεις και επιδοκιμασίες θεατώνΓκραν Πρι Λας Βέγκας: Ο Λάντο Νόρις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείοΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα