Some say… ο Stig μόλις αγόρασε μια Lancia Delta Integrale (vid)

Τον λατρέψαμε από τις θρυλικές εκπομπές του Top Gear. Μπορεί κάποτε να έβγαλε το κράνος και να αντικρίσαμε τον πολύ Michael Schumacher, αλλά ο πραγματικός Stig ήταν ο οδηγός αγώνων Ben Collins. Αν εμπιστεύεστε τα οδηγικά του κριτήρια κι ικανότητες, προφανώς δε σας προκαλεί έκπληξη ότι επέλεξε μια Lancia Delta Integrale για να πλαισιώσει μια

ιδιαίτερη συλλογή οδηγοκεντρικών οχημάτων. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην τελευταία παραγωγή του καναλιού Drivetribe, ο Collins σκεφτόταν να αποκτήσει ένα ευρωπαϊκό hot hatch εδώ κι αρκετό καιρό. Κατέληξε σε δύο μοντέλα: στη Lancia και στο Peugeot 205 GTi, αλλά η τελική ψήφος πήγε στην Ιταλία.

Θα δίνατε 60+ χιλιάρικα για ένα Peugeot 205 GTi των 200 ίππων;

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αγοράστηκε σε δημοπρασία για 28.000 £ (32.600 ευρώ σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) κι αρχικά εισήχθη στην ιαπωνική αγορά. Ως εκ τούτου, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κι aircondition. Δεν υπάρχει ορατή σκουριά, το αμάξωμα είναι ίσιο και το εσωτερικό παραμένει άψογο, αν και θέλει κάποιες εργασίες αποκατάστασης.

Στον δρόμο, ο Collins απολαμβάνει το στήσιμο της Ιταλίδας του. Καθώς δεν πρόκειται για φουσκωμένη Deltona, τα μετατρόχια μπορεί να είναι στενότερα κάτι που ζημιώνει το απόλυτο κράτημα, αλλά καθιστούν το αμάξι πιο ρυθμίσιμο και διασκεδαστικό σε μια επαρχιακή διαδρομή. Υπάρχει επίσης λιγότερη ηχομόνωση, δημιουργώντας μια πιο ζωντανή εμπειρία πίσω από το τιμόνι. Πάντως, από τη δική μας εμπειρία με τη Deltona, δε μας έμεινε στο μυαλό η τρομερή ηχομόνωσή της αλλά φαίνεται ότι η Integrale του Ben είναι ακόμα πιο πίσωμ σε αυτόν τον τομέα. Το σημαντικότερο έμεινε για το τέλος: στη βρετανική αγορά, μια απλή Integrale κοστίζει λιγότερο από τα μισά από την πιο φουσκωμένη αδερφή της, διατηρώντας ωστόσο το σύστημα τετρακίνησης που έκανε το θρυλικό μοντέλο τόσο ξεχωριστό.

Η Lancia Delta HF Integrale του διάσημου Βρετανού θα παρκάρει δίπλα σε μία Porsche 911 Turbo γενιάς 997 κι ένα πρώην στρατιωτικό Land Rover Defender 90 του 1998, δημιουργώντας ένα όμορφο κι ιδιαίτερο γκαράζ που θα ζήλευε κάθε λάτρης της αυτοκίνησης.

The post Some say… ο Stig μόλις αγόρασε μια Lancia Delta Integrale (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα