Η Γουέστ Χαμ έσωσε τη Νότιγχαμ | Στην Championship Λούτον και Μπέρνλι

Τα “σφυριά” επικράτησαν εντός έδρας με 3-1 της Λούτον και -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την έστειλαν πίσω στην Championship, σώζοντας ουσιαστικά τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Έπεσε και η Μπέρνλι, που γνώρισε την ήττα με 2-1 στην έδρα της Τότεναμ, με τους “πετεινούς” να μένουν ζωντανοί στο κυνήγι του Champions League.

Η Τότεναμ έκανε την ανατροπή και νίκησε εντός έδρας με 2-1την Μπέρνλι, για την 37η και προτελευταία αγωνιστική της Premier League,

και εξασφάλισε μια θέση στα κύπελλα Ευρώπης για τη νέα σεζόν μένοντας παράλληλα στο “κόλπο” του Champions League, ενώ έσπρωξε τους φιλοξενούμενους στον… γκρεμό του υποβιβασμού.

Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ νίκησε, κι αυτή με ανατροπή, 3-1 τη Λούτον στο Λονδίνο και την έριξε στην Championship. Οι “χάτερς” ακολουθούν τους “κλάρετς” και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πίσω στη β’ κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ η Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από αυτά τα αποτελέσματα θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στην Premier League -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-.

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο χρειάζεται ακόμη έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της, αλλά για να μπορέσει η Λούτον να προσπεράσει τους “κόκκινους” θα χρειαστεί ένα… θαύμα, καθώς υστερεί κατά πολύ στη διαφορά τερμάτων.

Η Νιούκαστλ έμεινε στο 1-1 με την Μπράιτον στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”, αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτή τη θέση για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκονται πίσω με 3 βαθμούς από τις “καρακάξες” έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11 Μαΐου

Φούλαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-4
Μπόρνμουθ – Μπρέντφορντ 1-2
Έβερτον – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0
Νιούκαστλ – Μπράιτον 2-1
Τότεναμ – Μπέρνλι 2-1
Γουέστ Χαμ – Λούτον 3-1
Γουλβς – Κρίσταλ Πάλας 1-3
19:30 Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι

Κυριακή 12 Μαΐου

18:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ

Δευτέρα 13 Μαΐου

22:00 Άστον Βίλα – Λίβερπουλ

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία Premier League πατώντας ΕΔΩ.



Keywords
Τυχαία Θέματα